Αθώος δηλώνει ο Harvey Weinstein στις νέες κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

harvey-weinstein James Keivom
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η Annabella Sciorra δηλώνει έτοιμη να καταθέσει κατά του του πρώην ισχυρού παραγωγού στην δίκη που έχει αναβληθεί για τον Ιανουάριο.

Ο Harvey Weinstein δήλωσε πως είναι αθώος στις δύο νέες κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που του απαγγέλθηκαν την Δευτέρα, ενώ η έναρξη της δίκης του αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2020. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν σχολιάσει πως οι δύο νέες κατηγορίες ενδεχομένως θα επιτρέψουν στην Annabella Sciorra από την σειρά «The Sopranos» να καταθέσει στα δικαστήρια κατά του πρώην παραγωγού.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα βιασμού από τον Weinstein το 1993. Παρά το γεγονός ότι πλέον έχει παραγραφεί το φερόμενο αδίκημα, οι εισαγγελείς θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση της Sciorra για να δείξουν πως ο Weinstein είχε μια συστηματική και αρπακτική συμπεριφορά.

HBO

Η Annabella Sciorra ισχυρίζεται πως δεν εργάστηκε για πολλά χρόνια μετά τον φερόμενο βιασμό της από τον Harvey Weinstein την δεκαετία του 1990.

Η πλευρά του πρώην παραγωγού εξέφρασε την αγανάκτηση της για τις νέες κατηγορίες και σχολίασε πως «εγείρει σοβαρά νομικά ζητήματα». Η έναρξη της δίκης είχε οριστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου, όμως λόγω των νέων κατηγοριών έχει αναβληθεί για τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, η πλευρά του Weinstein έχει ζητήσει να μεταφερθεί εκτός Νέας Υόρκης, καθώς θεωρεί ότι είναι αδύνατον να βρεθούν αμερόληπτοι ένορκοι. Ο Weinstein, ο οποίος είναι ελεύθερος έχοντας πληρώσει εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αρνείται κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες.

REX/Shutterstock / Erik Pendzich

Η πλευρά του Weinstein θεωρεί πως οι νέες κατηγορίες εναντίον του πρώην παραγωγού είναι αβάσιμες και έχουν στόχο να καθυστερήσουν τις δικαστικές διαδικασίες.

«Γιατί φοβούνται τόσο πολύ για καταθέσεις επιπλέον μαρτύρων;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος της Sciorra, Gloria Allred, συμπληρώνοντας πως η ηθοποιός είναι έτοιμη να μοιραστεί την ιστορία της ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη στην περίπτωση του Weinstein.