Τα μαθήματα με καθηγητή τον Matthew McConaughey ξεκινούν το φθινόπωρο

matthew-mcconaughey Suzanne Cordeiro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Το να δημιουργείς ταινίες και να μεταφέρεις λέξεις από το χαρτί στο φιλμ είναι επιστήμη, αλλά και τέχνη» σχολίασε ο χολιγουντιανός αστέρας.

Αυτό το φθινόπωρο οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Τέξας θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν από τον βραβευμένο με Όσκαρ Matthew McConaughey, ο οποίος έχει αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες μπροστά και πίσω από τον φακό της κάμερας. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου, ο ηθοποιός έχει αναλάβει καθήκοντα καθηγητή πρακτικής στο Moody College of Communications.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο McConaughey θα διδάξει, καθώς συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Τέξας από το 2015 ως επισκέπτης καθηγητής , όταν και ξεκίνησε να συμμετέχει στην διδασκαλία μαθημάτων συγγραφής σεναρίων και παραγωγής κινηματογράφου.

Επιπροσθέτως ο 49χρονος ηθοποιός, ο οποίος αποφοίτησε από την σχολή κινηματογράφου του πανεπιστημίου του Τέξας το 1993, έχει αναπτύξει το πρόγραμμα σπουδών προσφέροντας μια μοναδική ματιά σε όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας.

Variety/Shutterstock / David Buchan

«Είναι το μάθημα που μακάρι να είχα κάνει όταν ήμουν στην σχολή κινηματογράφου. Η δουλειά στην τάξη με αυτούς τους μαθητές μου δίνει μια ευκαιρία να τους προετοιμάσω. Το να δημιουργείς ταινίες και να μεταφέρεις λέξεις από το χαρτί στο φιλμ είναι επιστήμη, αλλά και τέχνη – ανεξαρτήτου χρόνου ή γενιάς. Τα στοιχεία της αλήθειας και πραγματικής χαράς για την διαδικασία είναι διαχρονικά. Αυτά θα είναι πάντα ο στόχος της τάξης» δήλωσε ο McConaughey.