Φεστιβάλ Βενετίας: Η Julie Andrews τιμάται για την προσφορά της στον κινηματογράφο

venice-film-festival-2019-Julie-andrews Arthur Mola
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Ακόμα θαυμάζω το γεγονός ότι ήμουν το τυχερό κορίτσι που ζήτησαν να παίξει εκείνους του υπέροχους ρόλους» δήλωσε η Βρετανίδα ηθοποιός.

Η Julie Andrews δήλωσε πως είναι «ευλογημένη» για την μακρά και αξιόλογη καριέρα της στον κινηματογράφο καθώς παραλάμβανε το βραβείο για την προσφορά της στην έβδομη τέχνη στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

Η 82χρονη ηθοποιός, η οποία απέσπασε ένα Όσκαρ το 1965 για την ερμηνεία της ως μαγική νταντά στην κλασική ταινία «Μαίρη Πόπινς» της Disney , φίλησε τον Χρυσό Λέοντα και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του φεστιβάλ.

«Θεωρώ πως είμαι τόσο ευλογημένη που πέρασα ένα τόσο μεγάλο μέρος της επαγγελματικής ζωής μου στην τέχνη του κινηματογράφου. Ακόμα θαυμάζω το γεγονός ότι ήμουν το τυχερό κορίτσι που ζήτησαν να ερμηνεύσει εκείνους τους υπέροχους ρόλους» σχολίασε επί σκηνής η Andrews.

Invision/AP / Arthur Mola

Η Andrews έκανε το πρώτα της βήματα σε παιδική ηλικία στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, προτού συνεχίσει στη Νέα Υόρκη και το Μπρόντγουεϊ. Ο ρόλος της στο «Μαίρη Πόπινς» αλλά και στο «Μελωδία της ευτυχίας» την κατέστησαν παγκοσμίως γνωστή, ενώ αργότερα εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «Βίκτωρ Βικτώρια» και «Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας».