Γιατί απέρριψε ο Al Pacino το «Αποκάλυψη Τώρα»;

al-pacino Owen Sweeney
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Απλά δεν ήμουν έτοιμος για να το κάνω, είπα του Coppola να το γυρίσουμε σπίτι μου» αποκάλυψε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Ο Al Pacino μπορεί να έχει καθιερωθεί με τους ρόλους στον «Νονό», το «Σημαδεμένο» και το «Σέρπικο», όμως στην διάρκεια της λαμπρής καριέρας του έχει απορρίψει προτάσεις σε πολλές άλλες μεγάλες παραγωγές. Μια από αυτές ήταν το «Αποκάλυψη Τώρα» του Francis Ford Coppola, όπου ο ηθοποιός είχε συνδεθεί με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ενσάρκωσε τελικά ο Martin Sheen.

Σε μια νέα συνέντευξη του στο περιοδικό Empire ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για την απόφαση του να μην εμφανιστεί στην επική ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ. «Απλά δεν ήμουν έτοιμος για να το κάνω. Βρισκόμουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην ζωή μου και δεν ήμουν στο σωστό μέρος για να φύγω και να κάνω μια τέτοια ταινία» σχολίασε ο Pacino.

«Θυμάμαι τον Coppola να λέει εκείνη την εποχή πως ο Pacino δεν θα κάνει ταινία, εκτός αν τη γυρίσει κανείς στο σπίτι του. Του είπα έλα σπίτι μου, μπορούμε να κάνουμε το “Αποκάλυψη Τώρα” εδώ, κάπου θα καταλήξουμε» συμπλήρωσε στην συνέχεια ο ηθοποιός.

Δεδομένης της πολυτάραχης και επίπονης παραγωγής στις Φιλιππίνες που κράτησε ένα περίπου χρόνο (αντί πέντε μηνών) και τον Sheen μάλιστα να παθαίνει καρδιακή προσβολή κατά διάρκεια των γυρισμάτων, ο Pacino φαίνεται πως αποφάσισε ορθά να μην συμμετάσχει στην ταινία.