Το Netflix βάζει τέλος στο binge-watching

netflix-binge-watching Nicolas Maderna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πλέον τα επεισόδια των σειρών της πλατφόρμας streaming θα κυκλοφορούν σε εβδομαδιαία βάση και όχι όλα μαζί.

Μια από τις «καινοτομίες» του Netflix ήταν η απόφαση του να κυκλοφορεί όλα τα επεισόδια μιας σειράς την ίδια μέρα, αντί για την εβδομαδιαία βάση που ισχύει στις πιο παραδοσιακές τηλεοπτικές εκπομπές.

Αυτό ουσιαστικά ωθούσε πολλούς συνδρομητές της πλατφόρμας να βλέπουν όλα τα επεισόδια μαζί, το λεγόμενο binge-watching. Αυτή πρακτική όμως ενδέχεται να αποτελεί παρελθόν ή τουλάχιστον να περιοριστεί σημαντικά, αφού σύμφωνα με άρθρο του ComicBook.com, το Netflix σκέφτεται να αλλάξει πολιτική και να κυκλοφορεί τα επεισόδια σε εβδομαδιαία βάση.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο ισχυρίζεται πως η αλλαγή θα επηρεάσει ορισμένες υπάρχουσες ριάλιτι (κυρίως) εκπομπές, όπως το «The Great British Baking Show», αλλά και νεότερες όπως το επερχόμενο hip hop talent show «Rhythm & Flow».

Shutterstock

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν αυτή η πολιτική εβδομαδιαίων κυκλοφοριών θα ισχύσει για όλες τις σειρές της πλατφόρμας, όπως το «Stranger Things» ή το «Black Mirror». Το Netflix πάντως έχει δείξει πρόσφατα ότι δεν φοβάται να στραφεί σε πιο «παραδοσιακές» μεθόδους για να στηρίξει τις παραγωγές του, όπως στην περίπτωση προβολής ορισμένων ταινιών σε κινηματογράφους (παρά την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί) με στόχο τα Όσκαρ.

Με τον ανταγωνισμό στον χώρο του streaming σύντομα να αυξάνεται δραματικά, χάρη στην επικείμενη είσοδο της Disney και της Warner Bros στο παιχνίδι, το Netflix προσπαθεί να «ανακατέψει την τράπουλα» για να διατηρήσει την θέση του. Το περασμένο τρίμηνο άλλωστε η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε πως έχασε περίπου 130.000 συνδρομητές, δείχνοντας πως το τοπίο αλλάζει.