Η μεγαλειώδης επιστροφή της Sinéad O’Connor επί σκηνής

sinead-oconnor
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Nothing Compares 2 U» και διασκεύασε τους Pogues στην πρόσφατη τηλεοπτική επανεμφάνισή της.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, η Sinéad O’Connor επέστρεψε επί σκηνής για να ερμηνεύσει δύο τραγούδια στην εκπομπή «The Late Late Show» της ιρλανδικής τηλεόρασης. Η 52χρονη τραγουδίστρια είχε προγραμματίσει μια σειρά εμφανίσεων την περασμένη χρονιά, τις οποίες όμως ανέβαλε λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Για το επικό comeback της, η O’Connor ερμήνευσε το «Nothing Compares 2 U» – παρά το γεγονός ότι το 2015 είχε ανακοινώσει πως δεν θα το ξανατραγουδήσει – ενώ διασκεύασε το «Rainy Night In Soho» των The Pogues με την συνοδεία ορχήστρας.

Δείτε την Sinéad O’Connor να τραγουδά το «Nothing Compares 2 U» και το «Rainy Night In Soho» των The Pogues

Κατά την διάρκεια της εμφάνισης της, η τραγουδίστρια – η οποία είναι πλέον γνωστή ως Shuhada Sadaqat – φορούσε παραδοσιακή μουσουλμανική μαντίλα και μίλησε για την απόφαση της να ασπαστεί το Ισλάμ.

«Η λέξη “επαναφορά” αναφέρεται στην ιδέα πως εάν μελετήσει κανείς το Κοράνι, θα αντιληφθεί πως ήταν μουσουλμάνος όλη του την ζωή και δεν το είχε αντιληφθεί. Αυτό συνέβη με μένα» δήλωσε η τραγουδίστρια στον οικοδεσπότη της εκπομπής Ryan Tubridy.

«Είμαι 52 ετών, μεγάλωσε σε Ιρλανδία που είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που υπάρχει τώρα και από θρησκευτικής άποψης ήταν μια πολύ καταπιεσμένη χώρα. Όλοι ένιωθαν μιζέρια, κανείς δεν λάμβανε χαρά από τον Θεό» συμπλήρωσε η O’Connor.

AP / Mark Keppler

Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από τις τελευταίες συναυλίες της Sinéad O’Connor.

Συνεχίζοντας, η τραγουδίστρια σχολίασε πως απολαμβάνει την επιστροφή της στις ζωντανές εμφανίσεις και την επικείμενη μίνι περιοδεία της Ιρλανδίας που έχει προγραμματίσει, ενώ αποκάλυψε πως δεν πίστευε ότι θα ενδιαφερόταν κανένας. «Πραγματικά πίστευα πως κανείς δεν θα αγοράσει εισιτήρια για τις συναυλίες. Πραγματικά πίστευα πως δεν θα γίνουν καν συναυλίες, ότι κανένας δεν θα με προσλάμβανε για συναυλίες έχοντας λείψει τόσο καιρό» εξήγησε στην συνέντευξη της.