Γιατί είναι ωφέλιμο να απλώνετε ελαιόλαδο στην επιδερμίδα σας

giati-einai-ofelimo-na-aplonete-elaiolado-stin-epidermida-sas
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η απάντηση, από τους δερματολόγους.

Ακόμη κι αν δεν είστε έμπειρες στον κόσμο της αντιγήρανσης της επιδερμίδας σας, γνωρίζετε τουλάχιστον ότι όσο πιο αγνά είναι τα συστατικά μιας κούρας ομορφιάς και λάμψης, τόσο πιο ασφαλή και θεαματικά είναι τα αποτελέσματα. Και, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, πιο αγνό συστατικό από το αγνό παρθένο ελαιόλαδο δεν υπάρχει. Το γιατί, ευθύς αμέσως.   

 Το ελαιόλαδο έχει πολλά οφέλη για το δέρμα αλλά και την υγεία: Μελέτες δείχνουν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο εκτός από το ότι προστατεύσουν όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος (κυρίως το συκώτι) από το οξειδωτικό στρες, αποδεικνύονται και ευεργετικά για την αποτροπή των σημαδιών φωτογήρανσης και άλλων βλαβών από τον ήλιο. Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης και πλήθος αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά ενυδατικό μέσο για την αφυδατωμένη, κουρασμένη ή πολύ ώριμη επιδερμίδα. Και κάτι που μάλλον δεν ξέρετε, είναι πως το ελαιόλαδο -είτε καταναλώνοντάς το, είτε απλώνοντάς το στο δέρμα- έχει παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Εφαρμόστε μερικές σταγόνες ελαιολάδου στο νωπό δέρμα και θα δείτε αμέσως τη διαφορά: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία -με το ελαιόλαδο είστε πάντα ασφαλείς, ακόμη και αν κάνετε μπάνιο μέσα σ’ αυτό. Ωστόσο, για μια αποτελεσματική χρήση, αρκούν μερικές σταγόνες τις οποίες μπορείτε να απλώσετε στο λαιμό, στα μάγουλα, στη ζώνη Τ, κάτω από τα μάτια, στο μέτωπο και όπου αλλού στο πρόσωπο ή το σώμα σας παρατηρούνται ξηρότητα, ρυτίδες και έλλειψη ελαστικότητας. Τόσο απλά, τόσο υγιεινά, τόσο όμορφα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ