Πώς να πετυχαίνετε πάντα ένα μακιγιάζ επαγγελματικών προδιαγραφών

gunaika-omorfia-derma-makigiaz
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Με αυτό το τεστ θα μάθετε.

Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι μια καλή βάση μακιγιάζ αποτελεί το θεμελιώδες προϊόν για την άψογη εικόνα της επιδερμίδας σας. Ωστόσο, οι αμφιβολίες ξεκινούν από τη στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσετε ποια βάση μακιγιάζ είναι η σωστή για τον τύπο και την φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας. «Μόνο το 15% των γυναικών επιλέγουν τη σωστή απόχρωση και υφή που ταιριάζει ιδανικά στον τύπο και τον φυσικό τόνο του δέρματός τους», λέει η  Sarah Vickery, Ph.D., επιστημονική υπεύθυνη της CoverGirl. «Και η επιλογή του χρώματος είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ», συμπληρώνει.Από τις ημιδιαφανείς κρέμες μέχρι τις πούδρες σε σκόνη, υπάρχουν αμέτρητοι τύποι βάσεων μακιγιάζ, όπως και πολλές διαφορετικές τεχνικές σωστής εφαρμογής τους. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές σε κάθε περίπτωση, ετοιμάσαμε έναν μικρό τεστ που θα σας δείξει το δρόμο για την ιδανική βάση του μακιγιάζ σας.

Βήμα 1: Βρείτε τον τύπο σας
Αυτό το κουίζ θα καθορίσει το προϊόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

Πώς θα περιγράφατε το δέρμα σας;
α. Λιπαρό προς μικτό
β. Ξηρό
γ. Κανονικό
δ. Ευαίσθητο

Τι είναι το μεγαλύτερο παράπονο από τη βάση που χρησιμοποιείτε;
α. Εξαφανίζεται από το μεσημέρι και μετά
β. Δείχνει να ξεφλουδίζει και φαίνεται θαμπό
γ. Το αισθάνεστε βαρύ
δ. Ερεθίζει το δέρμα σας

Τι επιδιώκετε να καλύπτετε συνήθως;
α. Μεγάλους πόρους ή / και ακμή
β. Λεπτές γραμμές ή / και καφέ κηλίδες
γ. Απλά θέλετε να μετριάσετε κάποιες ήσσονος σημασίας
ατέλειες
δ. Ερυθρότητα

Τι όψη θέλεις πραγματικά να έχετε;
α. Ματ
β. Δροσερή και λαμπερή
γ. Φυσική
δ. Λεία και ομοιόμορφη

 Περισσότερα «α»: Νικήστε τη λιπαρότητα. Όταν μια βάση που περιέχει έλαια έρθει σε επαφή με ένα λιπαρό δέρμα, οδηγεί γρήγορα το μακιγιάζ σε κατάρρευση, σχεδόν σαν να λιώνει το πρόσωπό σας.  «Επιλέγοντας ένα υγρό oil-free μακιγιάζ με μια μικρή ποσότητα ελαφριάς σιλικόνης στη σύνθεσή του, βοηθάτε τις χρωστικές ουσίες να μένουν συμπαγείς, αλλά χωρίς να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας», λέει ο Νεοϋορκέζος make-up artist, Troy Surratt.

Για μια γρήγορη ανανέωση του μακιγιάζ στο γραφείο ή στο ταξίδι, προμηθευτείτε ένα εύχρηστο προϊόν σε μορφή συμπιεσμένης πούδρας με διοξείδιο του πυριτίου -το στερεό ισοδύναμο σιλικόνης.

Περισσότερα «β»: Διαλέξτε κάτι κρεμώδες. «Μόνο με βάσεις που περιέχουν γλυκερίνη θα ενισχύσετε την ενυδάτωση και  την αντιγήρανση που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας», λέει  ο Brett Freedman, ένας make-up artist στο Λος Άντζελες. Aναζητήστε μια βάση μακιγιάζ που περιέχει μαλακτικά, αντιγηραντικά, αντιοξειδωτικά και ηλιοπροστατευτικά στοιχεία.

Περισσότερα «γ»: Φωτίστε την όψη σας. Η φύση σάς χάρισε μια επιδερμίδα, η οποία μπορεί με ένα χαμηλό κόστος… συντήρησης να δείχνει πάντα φρέσκια. «Απλά, τονίστε περισσότερο τη λάμψη σου», συμβουλεύει η Charlotte Willer, make-up asrtist της Maybelline New York. Για ένα φυσικά φωτεινό τελείωμα, επιλέξτε μια βάση με σωματίδια λάμψης ή μια ημιδιάφανη κρέμα με ελαφρύ χρώμα που θα εξομαλύνει αδιόρατα το δέρμα.

Περισσότερα «δ»: Διορθώστε και καλύψτε. Εάν ανήκετε στα ευαίσθητα δέρματα, οι βάσεις με ορυκτά είναι ιδανικά. Επιλέξτε μια φόρμουλα με καταπραϋντικά συστατικά, όπως ο ψευδάργυρος, και απαλλαγμένη από ερεθιστικούς παράγοντες, όπως άρωμα και συντηρητικά. «Οι βάσεις με minerals, είναι ιδανικά για να καλύπτουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία, κοκκινίλες και δυσχρωμίες», λέει ο Surratt.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ