Σφοδρή κριτική του Mick Jagger κατά Donald Trump και Boris Johnson

mick-Jagger-donald-trump-boris-Johnson
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο frontman των Rolling Stones εξέφρασε τη στήριξή του στην αποφασισμένη νεολαία που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή.

Ο Mick Jagger κατέκρινε τον Αμερικάνο πρόεδρο Donald Trump για την στάση του σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson για τις διχαστικές ενέργειες του. Ο frontman των Rolling Stones έκανε τις δηλώσεις στο περιθώριο του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας και την πρεμιέρα της νέας ταινίας του με τίτλο «Burnt Orange Heresy».

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου όλοι οι περιβαλλοντολογικοί έλεγχοι που υπήρχαν και ήταν οριακά επαρκείς έχουν περιοριστεί τόσο πολύ από την υπάρχουσα κυβέρνηση που εξαλείφονται. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον περιβαλλοντολογικό έλεγχο, αλλά τώρα έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν άλλη πορεία» τόνισε ο Jagger στο Hollywood Reporter.

Τα σχόλια του Βρετανού μουσικού έγιναν λίγο μετά από την διαμαρτυρία νεαρών ακτιβιστών κοντά στον χώρο του φεστιβάλ της Βενετίας, οι οποίοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο κόκκινο χαλί όπως «ακούστε τα παιδιά σας» και «κάντε το κόκκινο χαλί πράσινο».

Invision/AP/Shutterstock / Arthur Mola

«Χαίρομαι που ο κόσμος είναι τόσο αποφασισμένος για αυτό και θέλει να διαδηλώσει. Τους στηρίζω απόλυτα. Χαίρομαι που το κάνουν, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν τον πλανήτη» σχολίασε ο Jagger. Παράλληλα ο 76χρονος μουσικός κατέκρινε τον Trump, τον Johnson και τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Jair Bolsonaro για τον διχασμό που προκαλούν στις χώρες τους.

«Σε τόσες πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου την περασμένη εβδομάδα, αλλά ειδικά στις ΗΠΑ, έχει επέλθει μια σημαντική αλλαγή. Δεν έχει να κάνει με τρόπους» εξήγησε ο Jagger, συμπληρώνοντας πως φοβάται για του θα οδηγηθεί ο κόσμος «με άλλον αυτό τον διχασμό, την αγένεια και τα ψέματα».