Το «1999» του Prince επανέρχεται με 35 ακυκλοφόρητα τραγούδια

prince
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Στην πλούσια επανέκδοση του κλασικού δίσκου συμπεριλαμβάνεται πλούσιο ανέκδοτο αρχειακό υλικό από συναυλίες και το στούντιο.

Ένα από τα πιο κλασικά άλμπουμ του Prince, το «1999», πρόκειται να επανεκδοθεί σε remastered μορφή με πλούσιο μπόνους υλικό και 35 ακυκλοφόρητα κομμάτια από το «θησαυροφυλάκιο» του Paisley Park. Η επανέκδοση θα κυκλοφορήσει στις 29 Νοεμβρίου από την Warner Brothers σε συνεργασία με την οικογένεια του Prince.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν τρεις εκδοχές της επανέκδοσης, μια super deluxe έκδοση που αποτελείται από δέκα βινύλια και ένα DVD, μια deluxe έκδοση (δύο CD ή τέσσερα βινύλια 180 γραμμαρίων) και μια standard έκδοση (ένα CD ή δύο βινύλια 180 γραμμαρίων σε μωβ χρώμα).

Στην super deluxe έκδοση συμπεριλαμβάνεται ανέκδοτο υλικό από μια συναυλία που έδωσε ο Prince στο Χιούστον το 1982, αλλά και 23 ακυκλοφόρητα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο μεταξύ του Νοεμβρίου 1981 και του Ιανουαρίου 1983 καθώς και ζωντανές εκτελέσεις από την περιοδεία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «1999».

Στο πακέτο υπάρχουν επίσης πολλές χειρόγραφες σημειώσεις του Prince καθώς και σπάνιες φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο του Prince στις αρχές της δεκαετίες του 1980, τον Allen Beaulieu.