Κάτι ετοιμάζει η J.K. Rowling με τον Χάρι Πότερ

Jk-rowling Matt Baron
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Ορισμένες φορές, το σκοτάδι έρχεται από απροσδόκητα μέρη» αναφέρει η συγγραφέας, δημιουργώντας προσδοκίες για μια νέα συνέχεια.

Η J.K. Rowling έβαλε «φωτιά» στους κύκλους οπαδών του Χάρι Πότερ με μια αινιγματική ανάρτηση στο Twitter, με πολλούς να κάνουν λόγο για μια νέα ιστορία με τον μικρό μάγο. Πιο συγκεκριμένα η Βρετανίδα συγγραφέας έγραψε πως «ορισμένες φορές, το σκοτάδι έρχεται από απροσδόκητα μέρη» και μοιράστηκε μια φωτογραφία με το σήμα του Βόλντεμορτ.

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνονταν τα hashtags #HarryPotter και #CursedChild, κάτι το οποίο οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα πως η Rowling μπορεί να ετοιμάζει μια νέα εκδοχή του μυθιστορήματος και θεατρικού έργου «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί».

Μια μέρα μετά την ανάρτηση της Rowling, το καστ της θεατρικής παράστασης στην Νέα Υόρκη μαζί με την Sarah Jessica Parker και χιλιάδες οπαδούς του Χάρι Πότερ «κατέλαβαν» την Times Square για να γιορτάσουν την επιτυχία της σειράς μυθιστορημάτων της Rowling. Η διαδραστική και πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του «Καταραμένου παιδιού» έχει κόψει πάνω από δύο εκατομμύρια εισιτήρια παγκοσμίως και απέκτησε ένα νέο λογότυπο που θυμίζει αυτό των ταινιών.

Το τελευταίο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ εκδόθηκε το 2007, με την ιστορία να μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε δύο μέρη και να ολοκληρώνεται το 2011 με το «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο». Παρά το γεγονός ότι οι περιπέτειες του Χάρι Πότερ ολοκληρώθηκαν, η Rowling έχει κρατήσει «ζεστούς» τους αναγνώστες της.

Το 2016 ήταν ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς το «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» ανέβηκε στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και η πρώτη ταινία της spin-off σειράς «Φανταστικά ζώα» έκανε την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες.