Η Disney έκοψε σειρά των Muppets από το Disney+

muppets
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η παραίτηση των τριών σεναριογράφων του «Muppets Live Another Day» φέρεται να έγινε λόγω δημιουργικών διαφορών.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο η Disney ετοιμάζεται να λανσάρει την δική της πλατφόρμα streaming, με την οποία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Netflix και το Amazon, αξιοποιώντας πολλά δημοφιλή franchise, όπως τους ήρωες της Marvel και το «Star Wars». Λίγες όμως εβδομάδες πριν ξεκινήσει η λειτουργία του Disney+, το μεγάλο χολιγουντιανό στούντιο αποφάσισε να κόψει μια από τις σειρές των Muppets.

Όπως έγινε γνωστό, το «Muppets Live Another Day» ακυρώθηκε λόγω της αποχώρησης των σεναριογράφων Adam Horowitz, Eddy Kitsis και Josh Gad. Η σειρά θα διαδραματιζόταν το 1984 και θα αποτελούσε συνέχεια του «Muppets Take Manhattan», με τον Kermit να ξανασμίγει με την παρέα του για να βρει έναν φίλο του που αγνοείται. Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter οι τρεις σεναριογράφοι παραιτήθηκαν από την σειρά λόγω δημιουργικών διαφορών με τον νέο αντιπρόεδρο της Muppets Studios.

Οι Horowitz, Kitsis και Gad άρχισαν να εργάζονται πάνω στην σειρά τον περασμένο Φεβρουάριο υπό την επίβλεψη της τότε αντιπροέδρου Debbie McClellan. Αργότερα όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger αντικατέστησε την McClellan με τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Disney Parks Live Entertainment, David Lightbody.

Η παραγωγή του «Muppets Live Another Day» είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο και στιγματίστηκε από πολλές αλλαγές σεναριογράφων.

Ο νέος αντιπρόεδρος της Muppet Studios φέρεται να είχε ορισμένες νέες ιδέες για την κωμική σειρά, με τις οποίες όμως δεν συμφωνούσαν οι τρεις σεναριογράφοι. Με τις δύο πλευρές να μην μπορούν να έρθουν σε συμφωνία, οι Horowitz, Kitsis και Gad αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την παραγωγή. Πηγές του άρθρου αναφέρουν πως οι πλευρές χώρισαν σε «φιλικό κλίμα».

Παρά την αποχώρηση των τριών σεναριογράφων και το κόψιμο της σειράς, οι Muppets θα εμφανιστούν στο Disney+ μέσω της ζωντανής σειράς «Muppets Now», η οποία ανακοινώθηκε στο πρόσφατο φεστιβάλ D23 του Αυγούστου. Στην συγκεκριμένη σειρά θα εμφανίζονται ο Kermit και η Miss Piggy με καλεσμένους celebrities.

Ο Kermit και η Miss Piggy θα πρωταγωνιστήσουν σε μια unscripted σειρά με καλεσμένους celebrities.

Αντίστοιχα όμως και οι Horowitz, Kitsis και Gad θα έχουν παρουσία στον χώρο του streaming, καθώς όλοι έχουν αναλάβει project για την πλατφόρμα της Apple. Πιο συγκεκριμένα οι Horowitz και Kitsis είναι επικεφαλής του reboot της σειράς ανθολογίας «Απίθανες ιστορίες» του Steven Spielberg, ενώ ο Gad δανείζει την φωνή του στην animated μουσική σειρά «Central Park».