Βραβεύτηκε με Emmy το «Leaving Neverland» για τον Michael Jackson

michael-Jackson Ilpo Musto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το ντοκιμαντέρ του Dan Reed για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης έχει προκαλέσει την οργή της οικογένειας του «Βασιλιά της Pop».

Το «Leaving Neverland» που σκηνοθέτησε ο Dan Reed τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα 71α Creative Arts Emmy Awards, η  απονομή των οποίων ξεκίνησε το Σάββατο στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες.

Το ντοκιμαντέρ του Reed βασίζεται στις μαρτυρίες των Wade Robson και James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Michael Jackson. Η ταινία του Reed ήταν υποψήφια για τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης επεξεργασίας εικόνας, καλύτερης επεξεργασίας ήχου και καλύτερης μίξης ήχου στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ.

HBO

Το «Leaving Neverland» παρουσιάστηκε σε δύο μέρη μέσω του HBO τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κυκλοφορία του «Leaving Neverland» επανάφερε στην δημοσιότητα τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετώπισε και διέψευσε κατηγορηματικά ο «Βασιλιάς της Pop» όσο ζούσε, με αποτέλεσμα πολλοί πρώην συνεργάτες του Jackson να αποστασιοποιηθούν και να αποσύρουν την στήριξη τους. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται η Louis Vuitton και οι παραγωγοί των «Simpsons», ενώ αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να παίζουν την μουσική του «Βασιλιά της Pop».

Η οικογένεια του Jackson έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για το ντοκιμαντέρ και έχει κινηθεί νομικά κατά του HBO αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια με αφορμή ένα συμφωνητικό μεταξύ του τηλεοπτικού δικτύου και του καλλιτέχνη όσο ζούσε. Παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ, πολλοί φίλοι και πρώην συνεργάτες του Jackson, όπως η Madonna και η Diana Ross, έχουν αμφιβολίες για την ταινία του Reed.