Ο Batman και ο Superman με τη σατιρική ματιά του Kevin Smith

Jay-and-silent-bob-reboot
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Val Kilmer και Melissa Benoist κάνουν μια ηρωική cameo εμφάνιση στο «Jay and Silent Bob Reboot».

Ο Kevin Smith δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τα κόμικ και οι ταινίες του συχνά παραπέμπουν στους φανταστικούς ήρωες της Marvel και DC και τις εξωπραγματικές ζωές τους. Η νέα κωμωδία του Αμερικάνου σκηνοθέτη «Jay and Silent Bob Reboot» συνεχίζει το μοτίβο των προηγούμενων ταινιών και αυτή η φορά σατιρίζει το «Batman v Superman: Αυγή της δικαιοσύνης».

Στο κλιπ που μοιράστηκε ο πρωταγωνιστής της ταινίας Jason Mewes στο πλαίσιο των πρόσφατων Saturn Awards, η Melissa Benoist (που ενσαρκώνει την Supergirl στην μικρή οθόνη) εμφανίζεται ως τον φανταστικό ήρως του Smith, τον Chronic για να μονομαχήσει με τον Blunt Man, τον οποίο υποδύεται ο (πρώην Batman) Val Kilmer.

Η σύγκρουση των δύο ηρώων θυμίζει αρκετά αυτή μεταξύ Batman και Superman στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Zack Snyder, μόνο που η χειροβομβίδα με κρυπτονίτη που χρησιμοποίησε ο «Σκοτεινός Ιππότης» έχει «αντικατασταθεί» από ένα σύννεφο κάνναβης.

Οι παραπομπές στην ταινία της DC δεν είναι τυχαίες, αφού η κωμωδία του Smith έχει στόχο να επικρίνει την μανία του Χόλυγουντ για σίκουελ, ριμέικ και reboot. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει σχολιάσει άλλωστε πως η νέα ταινία είναι «στην κυριολεξία» ίδια με το «Jay and Silent Bob Strike Back» του 2001.

Στην νέα ταινία του Smith που κυκλοφορεί στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριο εμφανίζονται επίσης οι Shannon Elizabeth, Matt Damon, Ben Affleck, Method Man, Redman, Rosario Dawson, Chris Hemsworth, Justin Long, Joe Manganiello, Jason Lee, Joey Lauren Adams, James Van Der Beek και Tommy Chong μεταξύ πολλών άλλων.