Έξυπνα κόλπα για να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας στη στιγμή

eksupna-kolpa-gia-na-freskarete-to-makigiaz-sas-sti-stigmi
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

5 beauty bloggers ξεδιπλώνουν τα μυστικά τους για άμεση ανανέωση της όψης σας με το λιγότερο κόπο.

Αναμφισβήτητα, ο ιδανικός χώρος και χρόνος για να ετοιμάσετε με ηρεμία και λεπτομερή φροντίδα το μακιγιάζ σας είναι νωρίς το πρωί στο μπάνιο ή το μπουντουάρ του σπιτιού σας. Αλλά μόλις βγείτε από εκεί, υπάρχουν δεκάδες στιγμές που χρειάζεστε άμεσο φρεσκάρισμα -κανένα φυσικό μακιγιάζ δεν μπορεί να παραμείνει άψογο επί οκτώ συνεχόμενες ώρες στη δουλειά, ούτε τις στιγμές που τρώτε, πίνετε και χορεύετε σε μια νυχτερινή έξοδο. Για εκείνες ακριβώς τις «δύσκολες» στιγμές υπάρχουν έξυπνα κόλπα, που ξεπερνούν μια απλή επανεφαρμογή κραγιόν και που μπορούν να κάνουν την όψη σας αληθινά λαμπερή και ανανεωμένη στο λεπτό.

5 διάσημες beauty bloggers προτείνουν τις δοκιμασμένες τεχνικές τους –αρκεί, φυσικά, να έχετε στην τσάντα σας μερικά απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ.

- Για ένα άμεσα δροσερό φρεσκάρισμα του μακιγιάζ σας στην τουαλέτα του γραφείου ή του ρεστοράν, εφαρμόστε μια μικρή σταγόνα ελαίου προσώπου πάνω από την πούδρα, και με τις άκρες των δακτύλων σας πιέστε ελαφρά τα ζυγωματικά. Η ύπαρξη του ελαίου θα διατηρήσει την φυσική φρεσκάδα της επιδερμίδας, διατηρώντας την υφή της πούδρας αναλλοίωτη για μερικές ώρες μετά.

 Elizabeth Dehn, Beauty Bets

- Ένα κόλπο γρήγορου ρετουσαρίσματος της ερυθρίασης που μπορεί να εμφανιστεί στα μάγουλά σας από το στρες στη δουλειά ή από την έξαψη της διασκέδασης σε κάποιο πάρτι, είναι να έχετε μαζί σας ένα concealer σε ελαφρύ πράσινο χρώμα, το οποίο ενδείκνυται για τέτοιες περιστάσεις και που επαναφέρει τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας, ιδίως στα μάγουλα. Αφού απλώσετε ομοιόμορφα το concealer, ολοκληρώστε με ένα ουδέτερης απόχρωσης φον ντε τεν.

Jenny Wu, Good, Bad & Fab

- Κυκλοφορείτε διαρκώς με ένα oil-free foundation με υγρή υφή στην τσάντα σας. Η ελαφριά και ρευστή του σύνθεση επιτρέπει ταχύτατες επιδιορθώσεις σε κάθε σημείο του προσώπου που λιπαίνεται, ιδρώνει ή στεγνώνει από το εξωτερικό περιβάλλον, διατηρώντας όλη μέρα την όψη σας αψεγάδιαστη και φωτεινή.

Lara Eurdolian, Pretty Connected

- Η φυσική επιδερμίδα δεν θα διατηρηθεί ποτέ όσο ματ επιδιώκετε να πετύχετε στην πρωινή ρουτίνα μακιγιάζ, οπότε χρησιμοποιώντας συχνά-πυκνά μέσα στην ημέρα ένα κρεμώδες ρουζ στην ίδια απόχρωση με το τόνο της επιδερμίδας ή του μακιγιάζ που έχετε εφαρμόσει, η επιδερμίδα σας θα δείχνει διαρκώς φυσική και βελούδινη. Άλλη εναλλακτική είναι το κλασικό ματ κραγιόν, το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας στα ζυγωματικά και να απλώσετε ομοιόμορφα με τα δάκτυλα.  

Alexandra Veras, Glory Boon

- Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μένει το κραγιόν σας πάντα στη θέση του, ειδικά όταν όλη τη μέρα μιλάτε πολύ και γευματίζετε συχνά, δεν είναι να ανανεώνετε κάθε λίγο και λιγάκι το κραγιόν σας, αλλά ένα μολύβι χειλιών στο ίδιο χρώμα, το οποίο θα απλώνετε το πολύ μια-δυο φορές μέσα στη μέρα, εφαρμόζοντας κάθε φορά πολλαπλές γραμμές κατά μήκος του περιγράμματος των χειλιών. Ο λόγος έχει να κάνει με την ικανότητα του μολυβιού να περιορίζει το χρώμα του κραγιόν μέσα στο σώμα των χειλιών και να μην επιτρέπει την υπερχείλιση εξαιτίας των διαρκών κινήσεων ή το ξέφτισμα του χρώματος από τις τροφές.

Jamie Stone, Honestly Jamie

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ