Πρώτες βοήθειες για κατεστραμμένα μαλλιά

protes-boitheies-gia-katestrammena-mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Επιστημονικές συμβουλές που βάζουν τέλος στα αφυδατωμένα, φριζαρισμένα, σπασμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά σας.

Τα ξηρά μαλλιά που φριζάρουν είναι το Νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα μόλις μπει ο Σεπτέμβρης. Από τη μια η πολύμηνη έκθεση στον ήλιο, απ’ την άλλη τα ανεβασμένα επίπεδα υγρασίας του φθινοπώρου, οδηγούν σε μεγάλα αδιέξοδα τις μπούκλες σας, κυρίως με την εμφάνιση έντονης ψαλίδας.Το σπάσιμο των μαλλιών συνήθως δημιουργείται όταν εξωτερικοί παράγοντες ξηραίνουν τα μαλλιά, μειώνουν την ελαστικότητά τους και επιτίθενται στη δομή της επιφάνειάς τους. Ωστόσο, πέρα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, τα αίτια εμφάνισης έντονης ξηρότητας πολλαπλασιάζονται από την ακατάλληλη φροντίδα, όπως το υπερβολικό ή με λάθος τρόπο βούρτσισμα, το απότομο ξέμπλεγμα των βρεγμένων μαλλιών με ακατάλληλες χτένες, η έντονη πίεση από λαστιχάκια και κοκαλάκια και, φυσικά, η θερμότητα(πιστολάκι, σίδερο για μπούκλες ή για ίσιωμα). Οι ειδικοί της Schwarzkopf Professional μοιράζονται μαζί σας τα επαγγελματικά τους μυστικά και προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές που θα αναζωογονήσουν τα ταλαιπωρημένα, φριζαρισμένα και σπασμένα μαλλιά σας και θα τα διατηρήσουν υγιή και λαμπερά καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Ψαλίδι στην ψαλίδα: Φροντίστε να «καθαρίζετε» τις άκρες σας κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρούνται οι άκρες που έχουν σπάσει και τα μαλλιά δείχνουν ξανά φρεσκαρισμένα και υγιή. Οι άκρες και το μάκρος θεωρούνται το πιο παλιό κομμάτι των μαλλιών σας και έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά. Έχουν λοιπόν ανάγκη από επιπλέον φροντίδα. Τα υγρά για τις άκρες των μαλλιών, καθώς και τα έλαια ενυδατώνουν τις ξηρές άκρες, τις εμπλουτίζουν με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις επιδιορθώνουν.

Φροντίδα με κερατίνη: Ρωτήστε τον κομμωτή σας για τη θεραπεία με κερατίνη. Πρόκειται για μια διαδικασία λείανσης από τη Βραζιλία, η οποία εμπλουτίζει τα μαλλιά με κερατίνη. Η ελαστική αυτή πρωτεΐνη είναι ένα φυσικό, βασικό συστατικό των μαλλιών μας που τα αναδομεί από το εσωτερικό τους. Το αποτέλεσμα; Δυνατά μαλλιά που φαίνονται λεία και απαλά. Σημειώστε πως η θεραπεία με κερατίνη είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών και τα αποτελέσματά της διαρκούν για έως και τέσσερις μήνες. Επιπλέον, μπορείτε να προμηθευτείτε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης που περιέχουν κερατίνη και τα οποία, εάν τα εφαρμόζετε συχνά, προστατεύουν τα μαλλιά από το σπάσιμο.

Κάντε μια μάσκα: Διαλέξτε μια κούρα με ενισχυμένες ιδιότητες θρέψης και ενυδάτωσης, που να περιέχει ενεργά συστατικά που επιδιορθώνουν τα μαλλιά και τα κάνουν ξανά υγιή και απαλά. Φροντίστε η μάσκα που θα επιλέξετε να περιέχει και πλούσιες δόσεις από αγνά έλαια ώστε να παρέχουν στις ξερές άκρες των τριχών ολική ανάπλαση και βαθιά ενυδάτωση.

Η σωστή χρήση της πετσέτας: Για να στεγνώσετε τα βρεγμένα μαλλιά σας, πιέστε τα ελαφριά και σε καμιά περίπτωση μην τα τρίβετε. Τα μαλλιά που έχουν απορροφήσει νερό σπάνε πιο εύκολα, οπότε πρέπει να τα φροντίζετε με προσοχή.

Κάτι περισσότερο από ζεστό αέρα: Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι με τεχνολογία ιόντων. Η τεχνολογία αυτή αφαιρεί λιγότερη υγρασία από τα μαλλιά σας, καθώς τα ιόντα σπάνε τα μόρια του νερού που βρίσκονται στα μαλλιά σε μικρότερα κομμάτια. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία του στεγνώματος, η εξωτερική στιβάδα των μαλλιών κλείνει, χαρίζοντάς σας επιπλέον λάμψη.

Πιο έξυπνο styling με κεραμικά εργαλεία: Όταν αγοράζετε ένα σίδερο για ίσιωμα ή για μπούκλες, φροντίστε να διαλέξετε μια συσκευή με κεραμική επίστρωση. Χάρη σε αυτήν, η θερμότητα μοιράζεται ομοιόμορφα και το εργαλείο σας γλιστράει απαλότερα στα μαλλιά, ταλαιπωρώντας τα λιγότερο.

Η κατάλληλη βούρτσα: Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα προσεκτικά στα μαλλιά σας και πάντοτε να ξεκινάτε το βούρτσισμα από τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπλέκετε περισσότερο τις ήδη μπερδεμένες τούφες και δεν σπάτε τους μικρούς κόμπους στα μαλλιά. Η καλύτερη επιλογή για τα ξηρά μαλλιά σας είναι μια βούρτσα από φυσικές τρίχες (ιδανικά από αγριόχοιρο).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ