Κάντε το σαν τις γκέισες

kante-to-san-tis-gkeises
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τα 10 βήματα για την τέλεια -νέα- επιδερμίδα σας, από την Ιαπωνία με αγάπη.

Μπορεί Γκέισες να μην υπάρχουν πια, αλλά οι ιεροτελεστίες φροντίδας της επιδερμίδας που τηρούσαν ευλαβικά για αιώνες, εξακολουθούν να εμπνέουν. Η φημισμένη make-up artist Saem Mool Jung και ιδρύτρια μιας ακαδημίας επαγγελματικού μακιγιάζ, εμπνευσμένη από τις ρουτίνες που ακολουθούσαν οι γκέισες -αληθινές ιέρειες της ομορφιάς-, προτείνει μια μέθοδο για αλαβάστρινη επιδερμίδα μετά το μακιγιάζ:

- Απομακρύνετε το μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό έλαιο σε μορφή τζελ και εκτελώντας ήπιες, κυκλικές κινήσεις μασάζ με τα δάχτυλα.

- Περάστε ξανά την επιδερμίδα σας με ένα καθαριστικό mousse και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

- Ακολουθεί το toner και, λίγο μετά απολαύστε μια μάσκα για 5 έως 10 λεπτά για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα και να τονώσετε τη λάμψη της.

- Μόλις ξεβγάλετε, απλώστε ένα serum ματιών και εφαρμόστε το ακόμη και σε περιοχές του προσώπου που εμφανίζουν μικρές γραμμές έκφρασης (στόμα, φρύδια).

- Στο τέλος, ψεκάστε με ένα ενυδατικό σπρέι όλο το πρόσωπο, δημιουργώντας ένα πέπλο έξτρα ενυδάτωσης και ευεξίας.

 Για τη συντήρηση της υγιούς και φωτεινής όψης της επιδερμίδας σας όλη μέρα, η Saem Mool Jung συμβουλεύει:

- Διατηρείτε την επιδερμίδα σας διαρκώς καλά ενυδατωμένη, επιλέγοντας μια κρέμα για το πρωί η οποία προστατεύει και μια κρέμα νυκτός που επισκευάζει τα κύτταρα.

- Αν το δέρμα σας δείχνει λίγο περισσότερο ξηρό από το κανονικό, προσθέστε στην πρωινή κρέμα ενυδάτωσης ένα serum με παχύρρευστη υφή και φόρμουλα βασισμένη σε έλαια.

- Για να επαναφέρετε τη χαμένη την ελαστικότητα της επιδερμίδας, πριν πέσετε για ύπνο κάνε ένα μασάζ 30 δευτερολέπτων χρησιμοποιώντας ένα λάδι προσώπου.

- Μια κρέμα χειλιών που θα απλώσετε ακόμη και σε σημεία πάνω ή δίπλα από τα χείλη είναι μια σωτήρια κίνηση για την εξαφάνιση των γραμμών έκφρασης γύρω από το στόμα.

- Εξοπλιστείτε με μια αντηλιακή κρέμα ευρέως φάσματος, την οποία θα εφαρμόζετε συχνά-πυκνά μέσα στην ημέρα, ακόμη και όταν έχει συννεφιά.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ