Εξοργισμένος έφυγε ο Joaquin Phoenix από συνέντευξη για τον «Joker»

Joaquin-phoenix James Shaw
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας έχασε την ψυχραιμία του όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο η ερμηνεία του μπορεί να ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Οι πολλές και συνεχόμενες συνεντεύξεις που δίνουν οι αστέρες του Χόλυγουντ για την προώθηση των ταινιών τους συχνά έχουν μια τυποποιημένη και προβλέψιμη μορφή, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αποκαλύψουν συνταρακτικές ιστορίες ή και σημαντικά spoilers. Στην περίπτωση του Joaquin Phoenix, η ερώτηση ενός δημοσιογράφου τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του, σε σημείο μάλιστα που έφυγε από την συνέντευξη.

Ο Phoenix πρωταγωνιστεί στο «Joker» και η ερμηνεία του έχει ήδη δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για μια διάκριση στα Όσκαρ μετά τον θρίαμβο του στην Βενετία. Παρά τα διθυραμβικά σχόλια για τον Phoenix, έχουν εκφραστεί ανησυχίες για τις σκηνές που απεικονίζουν τις ψυχοπαθείς τάσσεις του Joker.

Ο δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph Robbie Collin ρώτησε τον Phoenix εάν θεωρεί πως αυτές οι σκηνές μπορούν κατά έναν περίεργο τρόπο να εμπνεύσουν ανθρώπους με αντίστοιχα προβλήματα να ενεργήσουν με «ενδεχομένως τραγικές συνέπειες».

Το ερώτημα φαίνεται πως εξόργισε τον ηθοποιό, καθώς δεν απάντησε και έφυγε από την αίθουσα. Σύμφωνα με τον Collin, φεύγοντας ο Phoenix τον ρώτησε τον λόγο για τον οποίο ρώτησε κάτι τέτοιο. Εν τέλει οι υπάλληλοι της Warner Brothers κατάφεραν να πείσουν τον Phoenix να επιστρέψει στην αίθουσα για να ολοκληρώσει την συνέντευξη.

Η ταινία του Todd Phillips, στην οποία εμφανίζονται επίσης οι Robert De Niro, Zazie Beetz, Marc Maron, Frances Conroy και Brett Cullen, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου.