«Star Wars»: Τι συμβαίνει με την τριλογία του Rian Johnson;

rian-Johnson Masatoshi Okauchi
ΤΡΙΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο σκηνοθέτης των «Τελευταίων Τζεντάι» άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον του εμβληματικού franchise επιστημονικής φαντασίας.

Οι «χαμηλές πτήσεις» του «Solo» και τα επικριτικά σχόλια για το «Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι» από σημαντική μερίδα οπαδών του franchise επιστημονικής φαντασίας έκανε την Disney να αλλάξει τα σχέδια της και να ακυρώσει μια σειρά ταινιών που είχε προγραμματίσει. Με το βάρος να πέφτει πλέον στις παραγωγές για το Disney+, έχουν εκφραστεί ανησυχίες και προβληματισμοί για τις συμφωνίες που είχαν ανακοινωθεί με τους παραγωγούς του «Game Of Thrones» και του Rian Johnson για δύο νέες τριλογίες.

Ενώ στην περίπτωση των David Benioff και D.B. Weiss έχουν γίνει γνωστές ορισμένες πληροφορίες για την τριλογία τους, δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρο το τοπίο για τον Johnson και φημολογείται πως το project βρίσκεται «στον αέρα». Σύμφωνα δηλώσεις του Αμερικάνου σκηνοθέτη στην Evening Standard, ο σχεδιασμός της τριλογίας του προχωρά κανονικά, όμως όλα εξαρτώνται από τον προγραμματισμό της Disney.

Obsidian Entertainment

«Εάν μπορέσω να βγάλω άλλη μια ταινία πριν ή καθώς δουλεύουν πάνω [στον προγραμματισμό τους], θα το κάνω» αποκάλυψε ο Johnson. Συνεχίζοντας αποκάλυψε πως στην τριλογία του θα πρωταγωνιστήσουν νέοι χαρακτήρες και η πλοκή θα εκτυλίσσεται σε ένα διαφορετικό και ανεξερεύνητο μέρος του μακρινού σύμπαντος.

Οι δηλώσεις του Johnson όπως ήταν αναμενόμενο έβαλαν φωτιά στους κύκλους οπαδών του franchise και τις ενδεχόμενες επιλογές του. Δεδομένου ότι η τριλογία των Benioff και Weiss αναμένεται να διαδραματιστεί χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν και την θεμελίωση των Τζεντάι και Σιθ, ο Johnson ενδέχεται να στραφεί είτε στις αχαρτογράφητες περιοχές του σύμπαντος ή στο μακρινό μέλλον ώστε η ιστορία Skywalker να αποτελεί πλέον μύθος.