Η σούπερ-δίαιτα για δυνατά μαλλιά

i-souper-diaita-gia-dunata-mallia
ΤΡΙΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Νικήστε την τριχόπτωση εμπλουτίζοντας το μενού σας με πολύτιμες βιταμίνες και συστατικά που τους εξασφαλίζουν θρέψη και ενδυνάμωση.

Κάθε μέρα παίρνετε και από μια καινούργια πληροφορία για προϊόντα που θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας και θα περιορίσουν την τριχόπτωση. Πολλά από αυτά ίσως τα έχετε δοκιμάσει -και να έχετε δει σχετικά αποτελέσματα-, ωστόσο, όλες οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως το 90% των ατόμων που παρουσιάζουν κάθε χρόνο έντονο πρόβλημα εποχιακής τριχόπτωσης, δεν γνωρίζουν τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία των μαλλιών η κατάλληλη διατροφή. Δηλαδή, καταναλώνουν ελάχιστα φρούτα, απέχουν από τις σαλάτες, πίνουν νερό μόνο αν αφυδατωθούν και δεν τρώνε ποτέ πρωινό.  Πώς όμως θα τραφεί, θα αναπτυχθεί, θα δυναμώσει και θα παραμείνει δυνατή η τρίχα αν ο οργανισμός δεν προμηθευθεί τις πρωτεΐνες του (15-20%), τους υδατάνθρακές του (50-55%), τα καλά λιπαρά του (25-30%) και τις βιταμίνες του; Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί συστήνουν να αναθεωρήσετε το καθημερινό διατροφικό σας πλάνο, επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές που διατηρούν τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά χωρίς απώλειες. Τι να τρώτε;

- Δυο φορές τη βδομάδα λευκό κρέας χωρίς λίπος και τρεις φορές λιπαρά ψάρια για δείπνο: προσφέρουν στον οργανισμό ψευδάργυρο, χαλκό, Ω-3 λιπαρά οξέα και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά .

- Κάθε μέρα μια χούφτα ξηρούς καρπούς και μια κουταλιά ελαιόλαδο: τροφές υψηλής αντιοξειδωτικής προστασίας, πλούσιες σε βιταμίνη Ε.

- Κάθε πρωί, άπαχα γαλακτοκομικά: η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α παρατείνει τον κύκλο ζωής της τρίχας.

- Κάθε μέρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και δυο φορές φασόλια μαυρομάτικα για μεσημεριανό: εξαιρετικές πηγές φυλλικού οξέος, από τα πιο σημαντικά συστατικά για τη συντήρηση της υγείας των τριχοθυλακίων .

Τα ιδανικά συμπληρώματα διατροφής

Για ακόμη μεγαλύτερη πρόσληψη και αφομοίωση των πολύτιμων συστατικών που έχει ανάγκη η τρίχα, πέρα από τις βασικές βιταμίνες και μέταλλα που προσλαμβάνετε από τις τροφές, μια σειρά από συστατικά ανάπτυξης των μαλλιών που χορηγούνται από το στόμα έχουν αρχίσει να εξελίσσονται ραγδαία αφού, αποδεδειγμένα,  παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα στο μεταβολισμό της τρίχας.

- L-Κυστίνη: Πολλές έρευνες καταδεικνύουν ότι αμέσως μόλις αυτό το σημαντικό αμινοξύ εισέρχεται στο αίμα εμφανίζεται σε μερικά δευτερόλεπτα στο θύλακο της τρίχας, σταθεροποιώντας τη μορφή και βελτιώνοντας τις μηχανικές ιδιότητες της κερατίνης. Τα αποτελέσματα έδειξαν σαφώς ότι υπάρχει σημαντική θετική επίδραση μεταξύ κυστίνης, παντοθενικού ασβεστίου και αναπλαστικής ικανότητας της τρίχας μετά από την χορήγηση συμπληρώματος με L-Κυστίνη.

- Παντοθενικό οξύ: Συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές αντιδράσεις και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προσφορά ενέργειας στα κύτταρα η οποία είναι απαραίτητη μεταξύ των άλλων, για την αναγέννηση των μαλλιών. Σε κλινικές μελέτες, παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική βελτίωση στην ανάπτυξη των μαλλιών, τεκμηριωμένη με τριχοριζόγραμμα, οφειλόμενη στο παντοθενικό οξύ.

- Κεχρί: Δεν είναι μόνο το αρχαιότερο καλλιεργούμενο φυτό στη γη, αλλά επίσης είναι ο πλουσιότερος κόκκος σε μέταλλα. Εκτός από κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, το κεχρί περιέχει υψηλές ποσότητες φθοριούχου άλατος, φωσφόρου, ακόρεστων λιπαρών οξέων, βασικών αμινοξέων και πυριτικού οξέος (αναντικατάστατο δομικό συστατικό των τριχών).

- Σιτέλαιο: Είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, βασικά λιπαρά οξέα που αποτελούν δομικά συστατικά των μεμβρανών και των ενζύμων της τρίχας. Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε (φυσιολογικό αντιοξειδωτικό, του οποίου η παρουσία προστατεύει τις μεμβράνες από την καταστροφή, με αποτέλεσμα την ελαττωμένη απώλεια ενζύμων και ενώσεων πλούσιων σε ενέργεια), ενώ στη σύνθεσή του υπάρχουν και μικρές ποσότητες προβιταμίνης Α (καροτένιο).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ