Ταξίδι σε έξι cool γειτονιές του κόσμου

embajadores-madriti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ωραία τα αξιοθέατα, αλλά τι θα λέγατε στο επόμενό σας ταξίδι να μένατε σε κάποια από τις παρακάτω γειτονιές, που σύμφωνα με το Τime Out είναι ανάμεσα στις πιο cool του κόσμου και θα σας δώσουν μια γερή γεύση από τη ζωή στην πόλη;

Embajadores, Μαδρίτη
Embajadores σημαίνει «πρεσβευτές» και μάλλον φαίνεται πως ταιριάζει σαν ονομασία στη γειτονιά αυτή, αφού πολλοί… πρεσβευτές της μόδας και της επικαιρότητας έχουν επιλέξει αυτή τη γειτονιά. Σύμφωνα με τους συντάκτες του Time Out, καμιά άλλη γειτονιά της Μαδρίτης δεν είναι τόσο ζωντανή και γεμάτη επιλογές όσο αυτή. Η περιοχή εκτείνεται από την multi-culti γειτονιά Lavapiés όπου μένουν άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα μέχρι την ιστορική αγορά του κέντρου El Rastro και αν μη τι άλλο, περπατώντας τη θα δείτε χρώματα και ζωή.

Strasbourg-Saint-Denis, Παρίσι
Όπως είχε πει κάποτε και η διάσημη ηθοποιός Audrey Hepburn, το Παρίσι είναι πάντα «μια καλή ιδέα». Αν θέλετε, όμως, να διαλέξετε μια όμορφη και «μέσα στα πράγματα» γειτονιά στο Παρίσι, η Strasbourg-Saint Denis, που είναι και στάση του μετρό, είναι η καλύτερη επιλογή. Το μοδάτο αυτό τετράγωνο είναι πολύ κοντά στο Le Marais, την ιστορική αυτή περιοχή του Παρισιού με τα μπαρ, τις μπουτίκ και τις γκαλερί, και έτσι μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και να βρείτε όμορφα μπαρ και εστιατόρια κοντά σας. Το Le Syndicat, μάλιστα, επικεντρώνεται σε γαλλικά ποτά και βρίσκεται στη λίστα με τα 50 Καλύτερα του Κόσμου για κοκτέιλ.

Wedding, Βερολίνο
Στα νοτιοδυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας, το Wedding δεν έχει να κάνει με γάμους, όπως φαίνεται από την ονομασία του. Σε αντίθεση με το κέντρο που φημίζεται για την 24ωρη πάρτι διάθεσή του, το Wedding είναι μια ήσυχη και όμορφη γειτονιά, όπου θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε μετά τις επιδρομές στα μπαρ του κέντρου. Κι όταν έρθει το πρωί, μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας στη λίμνη Plötzensee και το πάρκο Volkspark Rehberge.

Αστόρια, Νέα Υόρκη
Το Queens είναι η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή της Νέας Υόρκης και ένα από τα πιο ζωντανά μέρη με πολλές διαφορετικές επιλογές. Ιστορικά φιλοξενεί τις ελληνικές και τις ιταλικές κοινότητες μεταναστών, ενώ η προκυμαία της Αστόρια έχει πάψει να είναι πλέον τοπικό «μυστικό» και αποτελεί ένα διεθνώς γνωστό hot spot. Στην περιοχή έχουν ανοίξει πολλά boutique ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια, όπως το The Paper Factory και το The Boro, με high-end υποδομές και design, σε πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με τα ξενοδοχεία του Μπρούκλιν και του Μανχάταν.

Shimokitazawa, Τόκιο
Η γειτονιά Shimokitazawa είναι για το Τόκιο ό,τι είναι το Μπρούκλιν για τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους συντάκτες του Time Out. Ιδανικό μέρος διαμονής για όσους θέλουν να προσπεράσουν τους γρήγορους ρυθμούς του κέντρου του Τόκιο, αλλά να παραμείνουν κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και φυσικά για όσους αναζητούν καλά ιαπωνικά εστιατόρια και vintage shopping.

Arroios, Λισαβόνα
Η Λισαβόνα κυκλοφορεί συχνά ως μια από τις πιο cool πόλεις της Ευρώπης, με τα θαλασσινά, τα live της, την street art για τα οποία είναι διάσημη, να βρίσκονται κυρίως στους δρόμους της γειτονιάς Arroios. Πρόκειται για μια ανερχόμενη, νεανική συνοικία, με πολλούς νέους ανθρώπους και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, την οποία παλιότερα φοβούνταν οι περισσότεροι, αλλά τώρα ανεβαίνει συνεχώς.