Ένας σαιξπηρικός «Φρέσκος πρίγκιπας» διευθύνει τη μαφία στο Netflix

will-smith Andrey Bayda
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Will Smith θα πρωταγωνιστήσει στην βιογραφική ταινία «The Council» για τον διαβόητο «Mr. Untouchable» του οργανωμένου εγκλήματος.

Η πραγματική ιστορία του συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος επτά Αφροαμερικανών που κυριάρχησαν στο Χάρλεμ τις δεκαετίες του 1970 και 1980 θα μεταφερθεί στην διαδικτυακή οθόνη του Netflix. Πρωταγωνιστής της δραματικής ταινίας με τίτλο «The Council» θα είναι ο Will Smith, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε στο θρίλερ φαντασίας «Bright» για την πλατφόρμα streaming.

Ο Peter Landesman έχει αναλάβει την συγγραφή του σεναρίου και θεωρείται ως το φαβορί για την σκηνοθεσία της δραματικής ταινίας. Το «The Council» θα αφηγηθεί την ιστορία του «συνδικάτου» που είχε ως απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αυτάρκης πόλης-κράτους Αφροαμερικανών. Η συγκεκριμένη μαφία κατάφερε να εδραιωθεί στην Νέα Υόρκη χάρη στις «καινοτομίες» τους στο εμπόριο των ναρκωτικών.

Netflix

O Will Smith αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην συνέχεια του «Bright» για το Netflix.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ταινία θα επικεντρωθεί στις πολύπλοκες σχέσεις του επικεφαλής του «συμβουλίου» Nicky Barnes (Smith), ο οποίος είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «Mr. Untouchable» από τα media της εποχής, με τα ανερχόμενα στελέχη της μαφίας του. Ο Barnes καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης και έγινε πληροφοριοδότης των ομοσπονδιακών αρχών και πέθανε το 2012, με τον θάνατο του να γίνεται γνωστός μόλις φέτος.

Επόμενες ταινίες του Smith στην μεγάλη οθόνη μετά το ριμέικ του «Αλαντίν» θα είναι το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Gemini Man» με τους Mary Elizabeth Winstead και Clive Owen, καθώς και το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Τα κακά παιδιά» με τον Martin Lawrence.