«Ο Ιρλανδός»: Νέα ματιά στον πάντα διαχρονικό Robert De Niro

the-irishman
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Al Pacino, Joe Pesci και Harvey Keitel συμπρωταγωνιστούν στο βιογραφικό δράμα του Martin Scorsese για το Netflix.

Η νέα ταινία του Martin Scorsese, «Ο Ιρλανδός», φέρνει ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη τους οσκαρικούς Robert De Niro, Al Pacino και Joe Pesci για να αφηγηθεί την πραγματική ιστορία του διαβόητου εκτελεστή της αμερικάνικης μαφίας, Frank Sheeran.

Η βιογραφική ταινία που θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix και είναι βασισμένη στην βιογραφία «I Heard You Paint Houses» του Charles Brandt, εξιστορεί τη δράση του Sheeran και την ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος στην Αμερική. Ο Pacino ενσαρκώνει τον συνδικαλιστή, Jimmy Hoffa, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ενώ ο Pesci έχει αναλάβει τον ρόλο του Σικελοαμερικάνου μαφιόζου, Russell Bufalino.

Λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου που καλύπτει η ταινία, οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν πρωτοποριακά ειδικά εφέ για να «αφαιρέσουν χρόνια» από το πρόσωπο του De Niro, αντί για πιο παραδοσιακά μέσα ή κάποιον άλλο ηθοποιό. Με την πρεμιέρα του «Ιρλανδού» τον Νοέμβριο να πλησιάζει, οι παραγωγοί μοιράστηκαν ορισμένες φωτογραφίες του χαρακτήρα του De Niro σε διαφορετικές ηλικίες.

Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Jesse Plemons, Anna Paquin, Stephen Graham και Jack Huston. Σε αντίθεση με τις περισσότερες παραγωγές του, το Netflix έχει αποφασίσει να προβάλει την ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες ώστε να μπορέσει να διαγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.