Δείξτε πιο νέα από απόψε το βράδυ

deikste-pio-nea-apo-apopse-to-bradu
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Κανένα τρικ. Μόνο μια απολαυστική ιεροτελεστία αντιγήρανσης.

Κούραση, ρυτίδες, νεκρά κύτταρα, ακμή, φραγμένοι πόροι, μουντάδα στην όψη, όλα λήγουν απόψε. Αρκεί να εκτελέσετε βήμα προς βήμα τις παρακάτω συμβουλές.   

Διπλασιασμός του καθαρισμού

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι δερματολόγοι συγκλίνουν στην εξής διαπίστωση: η πλειοψηφία των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναικεία  επιδερμίδα -ανάμεσά τους η ξηρότητα, η λιπαρότητα και η ευπάθεια-, οφείλονται από τον λανθασμένο τρόπο καθαρισμού του προσώπου. Σ’ αυτό, προστίθενται και οι περιβαλλοντικές αλλαγές (μεγαλύτερη θερμότητα, περισσότερη υγρασία, εντονότερες αυξομειώσεις θερμοκρασίας) όπως και η όλο και εντονότερη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων των ειδικών; Ο καθαρισμός της επιδερμίδας πρέπει να καλυτερέψει, να αναβαθμιστεί και να συστηματοποιηθεί σε σωστές βάσεις.

- Δεν μένετε με μακιγιάζ στο πρόσωπο άσκοπα: δηλαδή, όταν είστε σπίτι ή όταν κοιμάστε το βράδυ.

- Μάθετε να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας σωστά και καλά: το νερό ή η λοσιόν μόνα τους δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τους ρύπους που πολιορκούν τους πόρους του δέρματός σας, γι’ αυτό ένα  βουρτσάκι καθαρισμού προσώπου (χειροκίνητο ή ηλεκτρικό) πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της βραδινής ρουτίνας σας. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε τη λοσιόν σας, προσέχοντας να σκουπίζεστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα. «Αν η επιδερμίδα σας δεν είναι πραγματικά καθαρή, καμιά κρέμα ενυδάτωσης ή serum δεν θα αποδώσει τα χαρακτηριστικά με τα οποία είναι δημιουργημένα. Πολύ περισσότερο τα προϊόντα μακιγιάζ -είναι μάταιος κόπος», λέει η Saem Mool Jung, μια Νοτιοκορεάτισσα make up artist και ειδική σύμβουλος χρώματος της Clinique.

 Βελτίωση της απόδοσης της λάμψης

Η μικροδερμοαπόξεση αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια μια εξελικτική τάση καθαρισμού και απολέπισης του προσώπου. Ωστόσο, πολλοί γιατροί έχουν πολλές επιφυλάξεις. «Αυτή η θεραπεία έχει την τάση να απογυμνώνει την επιδερμίδα και δεν αναδεικνύει την φυσική λάμψη της επιδερμίδας», λέει ο Des Fernandes, ένας Νοτιοαφρικανός πλαστικός χειρουργός και δημιουργός της σειράς καλλυντικών Environ.«Η απολέπιση με ένα ήπιο scrub με κόκκους κάνει πολύ μεγαλύτερο καλό στο δέρμα, μιας και έχει την ικανότητα να διεγείρει τα κύτταρα δημιουργώντας τους ένα ελεγχόμενο σοκ. Αυτή η φυσική διαδικασία οδηγεί σε αυτόματη αναδιοργάνωση των φυσικών μηχανισμών, οι οποίοι παρακινούνται σε μεγαλύτερη και πιο άμεση παραγωγή κολλαγόνου», τονίζει ο Fernandes.

Ποια είναι η σωστή βραδινή ρουτίνα για περισσότερη απαλότητα, καθαρότητα και νεανική λάμψη της επιδερμίδας το επόμενο πρωί, σύμφωνα με τον ειδικό;

- Απομακρύνετε με μεγάλη επιμέλεια το make up.

- Καθαρίστε την επιδερμίδα με ένα βουρτσάκι και ξεπλύντε.

> Εφαρμόστε ένα ήπιο απολεπιστικό και ξεπλύντε ξανά.

> Απλώστε την ενυδατική νυκτός, την οποία συνδυάζετε με το ανάλογο serum.

Η μάσκα νυκτός (το δεύτερο δέρμα)

Κάτι εντυπωσιακό συμβαίνει τον τελευταίο καιρό σε κάθε γυναικείο μπάνιο: μάσκες ορατές ή «αόρατες», μάσκες από τζελ ή χαρτί, μάσκες ρευστές ή κρεμώδεις, μάσκες από κάθε είδους πολύτιμα συστατικά. Η αλήθεια είναι πως οι μάσκες προσώπου τείνουν να υποκαταστήσουν τις ενυδατικές κρέμες, ιδίως τις κρέμες νυκτός. Μια μάσκα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, αποτελεί το νέο σύντροφο στον βραδινό ύπνο πολλών γυναικών. Και δουλεύει, όντως.«Τη νύχτα ο οργανισμός αυξάνει την ικανότητά του να επισκευάζει κάθε ζημιά της ημέρας, με τον κυτταρικό κύκλο να διαδραματίζει έναν αναντικατάστατο ρόλο στην αναγέννηση του προσώπου σας. Καμία άλλη περίοδος του 24ώρου δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κυτταρική αναδημιουργία που επιτυγχάνεται τις ώρες του ύπνου», εξηγεί η Sarah Chapman, μια από τις κορυφαίες αισθητικούς προσώπου στον κόσμο. «Ωστόσο, εκείνες τις ώρες, ο μηχανισμός παραγωγής σμήγματος φτάνει στο ναδίρ, συνεπώς η φυσική υδάτωση της επιδερμίδας μειώνεται αναλόγως. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η υποστήριξη της φυσιολογικής αναλογίας νερού από μια μάσκα προσώπου», λέει η Chapman.Η βραδινή μάσκα λειτουργεί ως δεύτερο δέρμα, φροντίζοντας να τροφοδοτεί τους κυτταρικούς μηχανισμούς με όση υγρασία και θρέψη είναι απαραίτητη. «Μπορείτε να συνδυάσετε και ένα serum κάτω από τη μάσκα που θα απλώσετε, δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο ενυδάτωσης που θα δουλεύει πολύ βαθιά στο δέρμα», συμβουλεύει η ειδικός.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ