Πώς να διαλέξετε χρώμα μαλλιών και πώς να το πετύχετε

gunaika-ksanthia-malli-kommotirio
ΤΡΙΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ποιο -νέο- χρώμα μαλλιών θα ταίριαζε απόλυτα στον τόνο του δέρματός σας και πώς μπορείτε να το πετύχετε;

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται για να βελτιωθεί η διάθεσή σας είναι μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών. Θέλεις να δείξετε πιο λαμπερή ή πιο τολμηρή; Πιο ζωηρή ή πιο μοιραία; Είναι, πράγματι, διασκεδαστικό να παίξετε κάποια στιγμή με το χρώμα των μαλλιών σας (και αυτή είναι η κατάλληλη εποχή), αλλά θα γίνει ακόμα καλύτερο αν καταφέρετε να το ταιριάξετε ιδανικά με τα χαρακτηριστικά σας. Ένα χρώμα που φαίνεται υπέροχο στα μαλλιά μιας φίλης, μπορεί επάνω σας να δείχνει ξεπλυμένο -και ο τόνος της επιδερμίδας σας παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτή την εικόνα. Με τη βοήθεια των πιο διάσημων hair-colorist , βρείτε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, όχι απλά το κατάλληλο, αλλά το ιδανικό χρώμα για τα δικά σας μαλλιά.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου τόνος, ζεστός ή ψυχρός; «Ένας αλάνθαστος τρόπος για να αντιληφθείτε τον πραγματικό τόνο του δέρματός σας είναι ο εξής: πλύνετε καλά το πρόσωπό σας και καθίστε με έναν καθρέφτη χειρός δίπλα από ένα φωτεινό παράθυρο που το χτυπά ο ήλιος. Κρατήστε στο άλλο χέρι μερικά χρωματιστά χαρτάκια, τα οποία θα τοποθετήσετε δίπλα το πρόσωπο, ένα-ένα: κίτρινο, κόκκινο, λευκό, πράσινο, ασημί και μπλε», λέει ο Miguel Angarita, top hair colorist στη Νέα Υόρκη. «Τοποθετήστε τα υπό τέτοια γωνία, ώστε η αντανάκλαση του ηλίου επάνω στα χαρτιά να χρωματίζει αναλόγως το δέρμα σας. Παρατηρήστε ποια απόχρωση δημιουργεί πιο κολακευτικό αποτέλεσμα: κίτρινο-κόκκινο σημαίνει ζεστός τόνος, λευκό-πράσινο-μπλε-ασημί μεταφράζεται σε ψυχρό τόνο δέρματος» λέει ο Angarita.

 Ένα άλλο τέχνασμα που προτείνει η Amy Michleb, διευθύντρια χρώματος στον οίκο Elisabeth Arden, είναι το εξής: Τοποθετήστε το κάτω μέρος των καρπών (εκεί που χτυπά ο σφυγμός σας) απέναντι στον ήλιο για λίγα δευτερόλεπτα. Αν τα αιμοφόρα αγγεία φαίνονται πράσινα, τότε ανήκετε στη ζεστή οικογένεια. Αν οι καρποί παίρνουν γαλαζωπή απόχρωση, τότε είστε κάτοχος ενός δροσερού έως ψυχρού τόνου δέρματος. «Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι αποχρώσεις του δέρματος, πολύ συχνά αλλάζουν μέσα στο χρόνο, με ή χωρίς μαύρισμα» τονίζει η Michleb.

«Τα μάτια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο», λέει ο Angarita. «Οι μπλε ίριδες  δείχνουν περισσότερο εντυπωσιακές αν τις συνδυάσετε με χάλκινες αποχρώσεις μαλλιών. Απ’ την άλλη, τα καστανά μάτια, μπορούν να γίνουν θεϊκά με ένα χρώμα μαλλιών ένα-δυο τόνους πάνω από αυτό των ματιών».

Μυστικά για τέλειο χρωματικό αποτέλεσμα. Εάν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι επιλέξτε αποχρώσεις κοντινές στο φυσικό σας χρώμα, το πολύ δύο τόνους ανοιχτότερα ή σκουρότερα, έτσι ώστε η απόχρωση να κολακεύει το χρώμα της επιδερμίδας σας δίνοντάς της φρεσκάδα. Το σημαντικό είναι να μην κάνετε πειράματα στα μαλλιά σας. Αν δεν είστε πολύ σταθερή με τα χρώματα ή πιστεύετε ότι δεν τα καταφέρνετε μόνη, εμπιστευθείτε έναν επαγγελματία. Μετά την βαφή χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα σαμπουάν και κοντίσονερ για τη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών και εφαρμόζετε οπωσδήποτε μια ενυδατική μάσκα κάθε βδομάδα -η μάσκα δρα αποτελεσματικότερα αν τυλίξετε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα για τουλάχιστον 15 λεπτά». Και μια συμβουλή για τις πιο ώριμες γυναίκες: Εάν έχετε μεγάλο ποσοστό λευκών τριχών, φροντίστε να επιλέγετε ανοιχτότερους τόνους για το νέο σας χρώμα, επειδή όταν εμφανίζεται η ρίζα κάνει μικρότερη αντίθεση. Κατά συνέπεια, δεν θα αναγκαστείτε να βάψετε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μαλλιά σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ