Τέσσερις πεντανόστιμοι τρόποι να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τζίντζερ

tzintzer-tsai
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Από αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες μέχρι «φάρμακο» για τη ναυτία και το πεπτικό, αλλά και τους πόνους των μυών, το τζίντζερ πρέπει να βρει μια θέση στο πιάτο σας. Κι εμείς σας δίνουμε ιδέες για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αυτό.

Προσθέστε το στον καφέ ή το τσάι σας
Ο συνδυασμός του με καφέ ή τσάι δημιουργεί ένα δυνατό αντιοξειδωτικό ντουέτο, ιδανικό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, ενώ ταιριάζει πολύ και με το κακάο που είναι επίσης αντιοξειδωτικό. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι καφέ ή τσάι ή φτιάξτε το δικό σας τσάι τζίντζερ, τρίβοντας λίγη πιπερόριζα σε νερό και βράζοντάς την για περίπου 10 λεπτά.

Φτιάξτε σιρόπι τζίντζερ
Αντικαταστήστε τα σιρόπια του εμπορίου με το δικό σας σπιτικό σιρόπι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και να το προσθέσετε στα pancakes του πρωινού σας. Θα χρειαστείτε 100 γραμμάρια καθαρισμένο και λεπτοκομμένο τζίντζερ, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Βράστε τα όλα μαζί για 30 λεπτά και σουρώστε στη συνέχεια, για να πάρετε το σιρόπι σας.

Βάλτε το στη γκρανόλα
Ένα μπολ με τραγανή, πλούσια σε φυτικές ίνες γκρανόλα είναι πάντα μια καλή επιλογή πρωινού. Κι αν προσθέσετε και λίγο αρωματικό τζίντζερ στη συνταγή, ακόμα καλύτερα. Τρίψτε λίγο τζίντζερ και ανακατέψτε το με μέλι ή λάδι καρύδας κι έπειτα πασπαλίστε το στο μπολ με τη γκρανόλα.

Προσθέστε το στα smoothies σας
«Ξυπνήστε» το πεπτικό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φτιάχνοντας ένα smoothie με φρούτα και λαχανικά που θα περιέχει και λίγο τριμμένο τζίντζερ. Εκτός του ότι θα δώσει πικάντικη χροιά στο ρόφημά σας, θα ενισχύσει τον αντιοξειδωτικό χαρακτήρα του, θα τονώσει τον μεταβολισμό και θα καταπολεμήσει με φυσικό τρόπο βακτήρια που σας απειλούν. Αν βρίσκεστε σε ημέρες περιόδου, θα σας βοηθήσει και με τον πόνο και τις κράμπες.