Κάτι ετοιμάζει ο David Lynch με το «Twin Peaks»

david-lynch Sebastien Nogier
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά – από τέταρτο κύκλο και νέα ταινία, μέχρι μουσειακή έκθεση – και το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά.

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μια έντονη φημολογία σχετικά με το μέλλον του «Twin Peaks» και το κατά πόσο ο David Lynch ετοιμάζει κάτι καινούριο. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύκλου της σειράς, παρά το γεγονός ότι η πλοκή φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου, με ένα περίεργο tweet του Hollywood Horror Museum, όπου η κόρη του σκηνοθέτη, Jennifer Lynch, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η ανάρτηση αναφέρει πως κάποιος «με γνώση» αποκάλυψε άθελα του κάτι «ενδιαφέρον» για το μέλλον του «Twin Peaks», συμπληρώνοντας πως «εάν είναι αλήθεια» το 2020 θα είναι συναρπαστικό.

Το πιο πιθανό σενάριο σε αυτή την περίπτωση είναι να πρόκειται για ανακοίνωση του Lynch (ή του τηλεοπτικού δικτύου Showtime) σχετικά με το μέλλον του «Twin Peaks», το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας τέταρτος κύκλος, μια νέα ταινία ή ενδεχομένως μια έκθεση για το μουσείο.

Λίγες μέρες αργότερα, την 1 Οκτωβρίου, δύο ηθοποιοί της σειράς έκαναν αναρτήσεις στα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης με παραπομπές στο «Twin Peaks». Ο Michael Horse – ο οποίος υποδύεται τον Deputy Hawk – μοιράστηκε μια φωτογραφία του από της σειρά, κάτι το οποίο δεν συνηθίζει να κάνει.

Την ίδια μέρα ο Kyle MacLachlan ανέβασε μια φωτογραφία του φορώντας ένας ωραίο κουστούμι και εκφράζοντας την επιθυμία του για ντόνατς το πρωί. Σύμφωνα με συζητήσεις των οπαδών της σειράς, οι δύο αναρτήσεις αφήνουν να εννοηθεί πως «κάτι ψήνεται».

Δεδομένου ότι ο Lynch χρειάστηκε σχεδόν πέντε χρόνια για να γράψει και να γυρίσει τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks», πολλοί οπαδοί της σειράς θεωρούν ότι μια ταινία είναι πιο πιθανή από μια νέα σεζόν, καθώς απαιτεί λιγότερο χρόνο και προγραμματισμό.

Υπάρχει όμως και η πιο απλή περίπτωση, όπου ο Lynch ετοιμάζει bonus υλικό για το box set που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο. Τον περασμένο Φεβρουάριο άλλωστε ο διευθυντής φωτογραφίας της σειράς Peter Deming επισκέφτηκε το Snoqualmie Falls – όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα. Υπομονή λοιπόν μέχρι το 2020, όταν και θα μάθουμε εάν μαζί με τον «καπνό» υπάρχει τελικά φωτιά.