Ο Matt Damon απέρριψε το «Avatar» και έχασε πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια

matt-damon Matt Baron
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

«Μάλλον έχασα την ευκαιρία να δουλέψω ποτέ μαζί του» σχολίασε ο ηθοποιός, λέγοντας παράλληλα πως μετανιώνει για την απόφαση του.

Οι ταινίες που έχει γυρίσει ο James Cameron μπορεί να μετριούνται στα δάχτυλα δύο χεριών, όμως σχεδόν όλες οι ταινίες του έχουν σπάσει τα ταμεία και έχουν συζητηθεί. Παρά την «εγγυημένη απόδοση» συμμετοχής στις ταινίες του, υπάρχουν αρκετοί αστέρες του Χόλυγουντ που έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Cameron, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο Matt Damon.

Σε μια νέα συνέντευξη του, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του Cameron να αναλάβει τον ρόλο του Jake Sully στο «Avatar». Ο σκηνοθέτης μάλιστα είχε προτείνει στον Damon για αμοιβή το 10% των εισπράξεων της ταινίας, τα οποία τελικά ανήρθαν στα 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρακτικά σημαίνει ότι ο 48χρονος ηθοποιός έχασε την ευκαιρία να βγάλει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο που τελικά πήγε στον ανερχόμενο τότε Sam Worthington.

«Ο Jim Cameron μου προσέφερε το “Avatar” και όταν μου έκανε την πρόταση, μου είπε ότι δεν χρειάζεται κανέναν, δεν χρειάζεται κάποιο μεγάλο όνομα. Εάν δεν αποδεχόμουν, θα έβρισκε έναν άγνωστο ηθοποιό για να του δώσει [τον ρόλο], επειδή η ταινία δεν με χρειαζόταν πραγματικά. Εάν αποδεχόμουν τον ρόλο, θα έπαιρνα δέκα τοις εκατό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Damon στην βρετανική έκδοση του GQ.

REX/Shutterstock

Κατά την διάρκεια των σχετικών συζητήσεων, ο Cameron φέρεται να του τόνισε πως μέχρι τότε είχε γυρίσει συνολικά έξι ταινίες. «Δεν το είχα αντιληφθεί. Δουλεύει τόσο σπάνια, αλλά όλοι ξέρουν τις ταινίες του. Οπότε υπάρχει η αίσθηση ότι έχει κάνει περισσότερες από όσες έχει γυρίσει. Αντιλαμβάνομαι πως λέγοντας του όχι, μάλλον έχασα την ευκαιρία να δουλέψω ποτέ μαζί του» σχολίασε ο Damon, τονίζοντας πως μετανιώνει για την απόφαση του.