Elton John: «Θα είχα πεθάνει σε 24 ώρες»

elton-John Valentin Flauraud
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Βρετανός καλλιτέχνης μίλησε για τον καρκίνο του προστάτη και την σοβαρή λοίμωξη που παραλίγο να του στοιχήσει την ζωή το 2017.

Ο Elton John αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει από μια λοίμωξη μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το 2017 για καρκίνο του προστάτη. Η αποκάλυψη έγινε στην νέα αυτοβιογραφία του εμβληματικού μουσικού «Me», όπου συζητά για τις σοβαρές περιπέτειες με την υγεία του.

Ο 72χρονος John έλαβε διάγνωση για τον καρκίνο μετά από μια εξέταση ρουτίνα και αποφάσισε να προβεί σε χειρουργική επέμβαση αντί της χημειοθεραπείας. Όπως εξήγησε, ήθελε να αποφύγει τις πολλές επισκέψεις το νοσοκομείο και δεν ήθελε να επηρεαστούν οι προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις του. Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής, ο τραγουδιστής προσβλήθηκε από μια λοίμωξη, η οποία είχε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Shutterstock

Η αυτοβιογραφία του Elton John κυκλοφορεί στις 15 Οκτωβρίου.

«Ήμουν εξαιρετικά τυχερός, αν και πρέπει να πω ότι δεν ένιωθα ιδιαίτερα τυχερός εκείνη την περίοδο. Παρέμεινα άγρυπνος τα βράδια και αναρωτιόμουν αν θα πέθαινα. Στο νοσοκομείο, μέσα στην άγρια νύχτα, προσευχόμουν και παρακαλούσα να μην πεθάνω, να ξαναδώ τα παιδιά μου και έχω λίγο περισσότερο χρόνο» γράφει ο Elton John.

Η λοίμωξη ήταν αρκετά σοβαρή και το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να την αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με τον John, οι γιατροί ενημέρωσαν τον σύζυγο του David Furnish πως ο καλλιτέχνης θα είχε πεθάνει εντός 24 ωρών. «Εάν η νοτιοαμερικανική περιοδεία είχε συνεχιστεί για άλλη μια μέρα, θα ήταν το τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μουσικός.

REX/Shutterstock / Anthony Harvey

Οι Elton John και David Furnish έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Zachary Jackson Levon και τον Elijah Joseph Daniel Furnish-John, μέσω παρένθετης μητέρας.

Σχετικά με την απόφαση του να μην κάνει χημειοθεραπεία και να κάνει την χειρουργική επέμβαση, ο John εξηγεί πως «πολλοί άνδρες δεν την κάνει γιατί είναι μεγάλη επέμβαση, δεν μπορείς να κάνεις σεξ για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά και δεν μπορείς να ελέγξεις την ουροδόχο κύστη σου για λίγο. Ουσιαστικά όμως τα παιδιά μου πήραν την απόφαση για μένα. Δεν μου άρεσε η ιδέα να πλανάται από πάνω μου – εμάς – ο καρκίνος για τα επόμενα χρόνια: απλά ήθελα να τον ξεφορτωθώ».