Αποκτήστε το ψυχεδελικό λεωφορείο των Wings

paul-mccartney-and-wings
ΤΡΙΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Paul McCartney αγόρασε ένα διώροφο λεωφορείο για τη θερινή περιοδεία του συγκροτήματος του το 1972.

Ένα διώροφο λεωφορείο που χρησιμοποίησε ο Paul McCartney με τους Wings πριν από 50 περίπου χρόνια θα βγει σήμερα στο σφυρί από την Omega Auctions. Σύμφωνα με τους εκτιμητές του οίκου δημοπρασιών, η αξία του λεωφορείου κυμαίνεται στις 15.000 με 25.000 λίρες.

Αρχικά το λεωφορείο είχε χρησιμοποιηθεί σε τοπικές διαδρομές στο Έσεξ και το Νόρφολκ τις δεκαετίες του 1950 και 1960 και στην συνέχεια το αγόρασε ο McCartney για την θερινή περιοδεία των Wings το 1972.

Δείτε το λεωφορείο με τους Wings σε περιοδεία το 1972

Μετά την περιοδεία το λεωφορείο κατέληξε έξω από ένα rock café στην Τενερίφη, προτού μεταφερθεί στον κήπο του ιδιοκτήτη της καφετέριας. «Πήγα να τους επισκεφτώ πριν από δέκα περίπου χρόνια και το είδα να σαπίζει στον πίσω κήπο του σπιτιού και είπα πως το θέλω» δήλωσε στο BBC ο τωρινός ιδιοκτήτης του λεωφορείου Justin James.

«Δεν ήξερα τι θα το έκανα, απλά ήξερα πως δεν πρέπει να σαπίζει στις ερημιές της Τενερίφης. Μου πήρε οχτώ χρόνια να το επιστρέψω [στην Μεγάλη Βρετανία] επειδή βρισκόταν σε ένα τόσο δυσπρόσιτο σημείο και θαμμένο σε ένα χωράφι. Χρειαστήκαμε γερανούς και καταφέραμε να το επιστρέψουμε» συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

REX/Shutterstock / David Dagley

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, ήλπιζε να το χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει για περιοδείες παιδικών μιούζικαλ, όμως δεν κατάφερε να το επιδιορθώσει. Ο ίδιος έχει ξοδέψει περίπου 25.000 λίρες μέχρι στιγμής και τόνισε πως εάν πουληθεί για μεγαλύτερο ποσό, θα δωρίσει τα κέρδη στην φιλανθρωπική οργάνωση Arms Around the Child.