Τρία πράγματα που δεν ισχύουν για την μπίρα

mpira
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ξεδιαλύνουμε τρεις μύθους γύρω από το αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό, που φαίνεται να μπερδεύουν πολλούς εκεί έξω...

Η μπίρα πρέπει να σερβίρεται παγωμένη
Η μπίρα έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται ανάμεσα στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου, αναλόγως με το είδος. Η παγωμένη μπίρα προωθείται για το λόγο ότι έτσι μουδιάζει και μειώνεται η γεύση μας, οδηγώντας μας στο να πίνουμε τελικά παραπάνω.

Οι μαύρες μπίρες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ
Το ότι μια μπίρα είναι σκούρα, δεν σημαίνει ότι έχει περισσότερο αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, αυτή η IPA που πίνετε μπορεί να είναι σχεδόν 2 φορές πιο βαριά από κάποια stout που προσπεράσατε ως «δυνατή».

Παλαίωση σημαίνει και καλύτερη μπίρα
Πολλοί λάτρεις της craft έχουν κελάρι, ακολουθώντας τη βασική ιδέα, ότι η αποθήκευση της μπίρας της κάνει καλό. Παρ’ όλο που η αποθήκευσή της μπορεί να της αλλάξει το προφίλ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τη βελτιώσει. Απλώς την αλλάζει. Η σωστή μπίρα είναι έτοιμη για κατανάλωση, αμέσως μετά την εμφιάλωση. Η φρέσκια μπίρα είναι μπίρα στην πιο αγνή της μορφή και είναι έτσι όπως ο ζυθοποιός θέλει να την απολαύσετε. Ακόμη κι αν βρείτε εσείς μια μπίρα από κελάρι που να σας κάνει «κλικ» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλύτερη.