Ποια είναι τα πιο τουριστικά μέρη του κόσμου;

tailandi-taksidi-touristas
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αν ταξιδεύετε συχνά, σας ενδιαφέρει να τα μάθετε, είτε για να τα επισκεφτείτε, είτε για να τα αποφύγετε…

Σίγουρα έχετε μια λίστα με δημοφιλή μέρη στο μυαλό σας μέρη όπου οι τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες και που οι ουρές κόσμου δημιουργούνται πολύ εύκολα παντού.

Η Colombus Direct, βρετανική εταιρία ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, τα έβαλε σε μια σειρά, έδωσε στοιχεία για τα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου, με βάση των αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μίλι και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Πουκέτ της Ταϊλάνδης με 5090 τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι, ενώ στην αμέσως επόμενη θέση συναντάμε την Palma de Mallorca στην Ισπανία με 2918 τουρίστες. Η Pattaya της Ταϊλάνδης κατακτά την τρίτη θέση με 2.762 τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι και ακολουθεί το Παρίσι με 1174. Στην πέμπτη θέση, στρογγυλοκάθεται η Βαρκελώνη με 605 τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι, δηλαδή 10 φορές λιγότεροι από το Πουκέτ.

Σε αυτά να προσθέσουμε ότι το Πουκέτ καλωσορίζει πάνω από 9 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ τον υψηλότερο αριθμό τουριστών καταγράφει η Μπανγκόκ, με 20.050.000 τουρίστες.

Αν, όμως, θέλετε περισσότερη ησυχία, μια καλή περίπτωση είναι το Χονγκ Κονγκ με 58 επισκέπτες ανά τετραγωνικό μίλι, αλλά και το Λονδίνο με 89 επισκέπτες, το οποίο αν και συγκεντρώνει 19,8 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες κάθε χρόνο, χάρη στο μέγεθός του ξεπερνά τις δυσκολίες της συσσώρευσης.