Ποτέ το facelift δεν ήταν πιο οικείο!

pote-to-facelift-den-itan-pio-oikeio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Διαβάστε οπωσδήποτε αυτό το άρθρο: μια επιστήμονας της ολιστικής δερματολογίας εξηγεί ποιες φυσικές μάσκες προσώπου συσφίγγουν και ανυψώνουν την επιδερμίδα.

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι μια διαδικασία, που πολλές φορές βιάζεται περισσότερο από όσο θα ανέμενε κανείς. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η μείωση της παραγωγής φυσικών προστατευτικών ελαίων ξεκινά από την ηλικία των 25 ετών -με την κάμψη της παραγωγής κολλαγόνου να έχει αφετηρία τα 30 -, σε μια πορεία που εξελίσσεται με σταθερούς ρυθμούς και επιταχύνεται με τη μείωση των επιπέδων των ορμονών κοντά στην εμμηνόπαυση. Ίσως γι’ αυτό να παρατητείτε στην επιδερμίδα σας ξηρότητα, χαλαρότητα και ρυτίδες, ενώ ακόμη βρίσκεστε σε μια ηλικία που πολύ απέχει από την «ωριμότητα».

100 χρόνια πριν, 100 χρόνια μετά...

Η Dr. Vindhya Veerula, μια κατεξοχήν ολιστική δερματολόγος με έδρα στο Northeast Ohio Medical University, η οποία ερευνά και εφαρμόζει παραδοσιακές μεθόδους αντιγήρανσης με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόληψη της γήρανσης από μέσα προς τα έξω, λέει: «Σίγουρα, η διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας θα είχε απολύτως φυσιολογική ηλικιακή εξέλιξη στην όψη των γυναικών, αν ζούσαν 100 χρόνια πριν -τότε που η έκθεση στον ήλιο δεν ήταν επιτακτική μόδα, ούτε υπήρχαν ρύποι στην ατμόσφαιρα, χημικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης, ανθυγιεινή διατροφή, και, φυσικά, στρες. Όπως έχει προκύψει από πολυάριθμες προγενέστερες μελέτες, όλα αυτά μαζί, διαταράσσουν τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος σχεδόν από την εφηβεία, ενώ βλάπτουν το κολλαγόνο που διατηρεί την επιδερμίδα ελαστική και επιταχύνουν τη δημιουργία ρυτίδων και φλεγμονών όσο οι γυναίκες περνούν στην ενηλικίωση».

Προσοχή: τo Botox είναι ένα δηλητήριο!

Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς, ότι με μια θεραπεία Botox, η νεανικότητα της επιδερμίδας επανέρχεται στο λεπτό. Όμως, η ολιστική δερματολόγος έχει αντίθετη άποψη: «Μην ξεχνάτε ποτέ ότι από ιατρική άποψη, το Botox είναι τοξίνη, δηλαδή δηλητήριο. Και όσο σχετικά ασφαλείς είναι οι θεραπείες που εφαρμόζουν οι εξειδικευμένοι γιατροί, εντούτοις, υπάρχουν συχνά ανεπιθύμητες παρενέργειες, που ξεκινούν από μόνιμες κεφαλαλγίες και συμπτώματα γρίπης και μπορούν να οδηγήσουν σε παραμόρφωση του προσώπου έως τη σπάνια πιθανότητα να εξαπλωθεί η επίδραση της τοξίνης (botulinum) σε άλλα μέρη του σώματος οδηγώντας σε συμπτώματα αλλαντίασης -οξεία τοξική δηλητηρίαση».

Η Dr. Veerula έχει μια εντελώς ολιστική άποψη για την αντιγήρανση. Η ίδια, απόγονος της ινδιάνικης φυλής Σοσόνι, και, μυημένη από τις γιαγιάδες της στα μυστικά των φυτικών θεραπειών, προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο πρόληψης και αποκατάστασης της χαλαρής επιδερμίδας, ο οποίος είναι απλός όσο ακούγεται και αποτελεσματικός όσο δεν πάει ο νους σας: Μάσκες προσώπου από αγνά, φυσικά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και που δεν υποψιαζόσασταν ότι κρύβουν δύναμη ισάξια με επέμβαση facelift!

 Αυτές οι 2 μάσκες προσώπου θα ξανανιώσουν την επιδερμίδα σας μέσα σε μια βδομάδα

1 μπανάνα + 1 κουτάλι μέλι + 1 κουτάλι ελαιόλαδο: Ξεφλουδίστε και λιώστε τη σάρκα της μπανάνας, προσθέτοντας το μέλι και το λάδι, ανακατεύοντας καλά. Εφαρμόστε την πάστα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας αφήνοντας να περάσουν 15 λεπτά. Μετά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και κάντε ένα τελευταίο πέρασμα με κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους και να σφραγίσετε τα θρεπτικά, συσφιγκτικά συστατικά μέσα στην επιδερμίδα σας.

Τα οφέλη; «Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι και οι τρεις αυτές τροφές περιέχουν όλα τα κατάλληλα θρεπτικά, ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, που αποκαθιστούν τα γερασμένα κύτταρα της επιδερμίδας και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας τη σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας και αυξάνοντας την ελαστικότητά της. Αποτέλεσμα; Λιγότερες ρυτίδες έκφρασης, περισσότερη νεανική λάμψη», τονίζει η Dr. Veerula.

Γιατί αυτό λειτουργεί

2 ασπράδια αυγού + 1 κουτάλι γιαούρτι + ½ κουτάλι μαύρη ζάχαρη: Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή πηλού και εφαρμόζετε σε πρόσωπο και λαιμό περιμένοντας μέχρι να στεγνώσει επάνω στην επιδερμίδα (γύρω στα 15 λεπτά). Μετά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και κάντε ένα τελευταίο πέρασμα με κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους και να σφραγίσετε τα θρεπτικά, συσφιγκτικά συστατικά μέσα στην επιδερμίδα σας.

Τα οφέλη; «Η λευκωματίνη που υπάρχει στο ασπράδι του αυγού, είναι μια κύρια πρωτεΐνη που παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του κολλαγόνου. To γαλακτικό οξύ, που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος, εκτός από την αναπλαστική ιδιότητά του, δρα συσφιγκτικά στην επιδερμίδα. Τέλος, η ακατέργαστη ζάχαρη μεσολαβεί ως ήπιος απολεπιστικός παράγοντας κατά των νεκρών κυττάρων, αποτρέποντας τα σημάδια γήρανσης», λέει η Dr. Veerula.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις 2 μάσκες εναλλάξ, μια φορά την εβδομάδα.

THE BEAUTY TEAM