Ποιον σκοτεινό αντιήρωα των κόμικς ήθελε να ενσαρκώσει ο David Bowie;

david-bowie Roger Bamber
ΤΡΙΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο εμβληματικός μουσικός ζητούσε επίμονα να εμφανιστεί στην εκδοχή των «Watchmen» που θα σκηνοθετούσε ο Terry Gilliam.

Ο Alan Moore αποκάλυψε πως ο David Bowie είχε ζητήσει να παίξει τον ρόλο του Rorschach σε μια κινηματογραφική μεταφορά των «Watchmen» που σχεδίαζε να σκηνοθετήσει ο Terry Gilliam αλλά δεν έγινε ποτέ. Ο Βρετανός συγγραφέας έκανε την σχετική αποκάλυψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Paperback Writers: Graphic Content» του BBC.

DC

«Το άκουσα όταν ο Terry Gilliam υποτίθεται θα έκανε τους “Watchmen” τη δεκαετία του 1980. Θυμάμαι να μου λέει ότι είχε λάβει μια σειρά τηλεφωνημάτων από τον David Bowie που ζητούσε να παίξει τον χαρακτήρα του Rorschach» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Moore.

Ο Gilliam τελικά δεν προχώρησε με τα σχέδιά του, όμως ο Zack Snyder γύρισε μια εκδοχή του σημαντικού graphic novel των Moore και Dave Gibbons το 2009, με τον Jackie Earle Haley στον ρόλο του βασανισμένου και γεμάτο οργή μασκοφόρου αντιήρωα.

Παρά το γεγονός ότι ο Bowie δεν εμφανίστηκε ο ίδιος στην ταινία του Snyder, ο J.R. Killigrew έπαιξε τον ρόλο του Bowie σε μια σκηνή. «Υπάρχει ένας εναλλακτικός κόσμος τον οποίο μπορούμε μονάχα να φανταστούμε» κατέληξε ο Moore στη συνέντευξή του.

Μια νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη στους «Watchmen» αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στις 20 Οκτωβρίου μέσω του HBO. Στο καστ της σειράς συμπεριλαμβάνονται οι Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Jessica Camacho, Andrew Howard, Jeremy Irons και Robert Redford.