Ώρα για μανταρίνι

mantarini
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Σας είχε λείψει η μυρωδιά και η γεύση του όλο το καλοκαίρι; Ήρθε η ώρα να ξαναμπεί δυναμικά στη διατροφή σας, τώρα που βρίσκεται και πάλι στην εποχή του.

Είναι μικρό, αρωματικό, μπορείτε να το ξεφλουδίσετε παντού, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Ο λόγος για το μανταρίνι, η δύναμη του οποίου βρίσκεται, εκτός από το άρωμα και τη γλυκύτητά του, στην βιταμίνη Α και τα καροτενοειδή, μια μεγάλη ομάδα χρωστικών που τους χαρίζουν το χρώμα τους.

Σύμφωνα με μελέτες ιαπώνων επιστημόνων, καταναλώνοντας μανταρίνια καθημερινά, μειώνετε τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι, αρτηριοσκλήρυνσης και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ παράλληλα ανακουφίζει το συκώτι από τη συμφόρηση.

Συν τοις άλλοις, τονώνει την άμυνα του οργανισμού καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά και στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, με τα 100 γραμμάρια να αποδίδουν μόλις 44!

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε, είναι ότι σε περιπτώσεις πυρετού, το μανταρίνι μπορεί να έχει ανακουφιστική δράση, και φυσικά μην ξεχνάτε την καλωπιστική του δράση, με τις αντισηπτικές ιδιότητες των ελαίων του που βοηθούν την ισορροπία του δέρματος.