Νέα σύλληψη της Jane Fonda σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή

sam-waterston-Jane-fonda Manuel Balce Ceneta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συνελήφθη έξω από το Καπιτώλιο με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Grace And Frankie» Sam Waterston.

Η Jane Fonda συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα έξω από το αμερικάνικο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή. Αυτή τη φορά η αστυνομία συνέλαβε την 82χρονη ηθοποιό και τον 78χρονο συμπρωταγωνιστή της στο «Grace And Frankie», Sam Waterston. Οι δύο ηθοποιοί διαδήλωναν για την άρνηση της αμερικάνικης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

«Οι επιστήμονες λένε πως το κρίσιμο σημείο για την καταστροφή απέχει μόλις 11 χρόνια. Υπάρχει όμως χρόνος εάν κινηθούμε γρήγορα και φιλόδοξα για να αποτρέψουμε τις χειρότερες επιπτώσεις, ξεκινώντας τη μετάβαση από ορυκτά καύσιμα σε καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργεια τώρα» αναφέρει η Fonda σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter.

Όπως εξήγησε στην προσωπική σελίδα της η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, θα βρίσκεται στο Καπιτώλιο «κάθε Παρασκευή, βρέξει χιονίσει, εμπνευσμένη και ενθαρρυμένη από το υπέροχο κίνημα που δημιούργησε η νεολαία μας».

Η Fonda τονίζει πως δεν μπορεί να πια να υπομένει «τους εκλεγμένους αξιωματούχους να αγνοούν – και ακόμα χειρότερα να ενθαρρύνουν – τις βιομηχανίες που καταστρέφουν τον πλανήτη μας για το κέρδος».