Iggy Pop: «Κάπνισα ιστούς αράχνης και ήταν σκληρό»

iggy-pop Brian J. Ritchie
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το σύμβολο του rock μίλησε για τους πειραματισμούς στα νεανικά χρόνια του και εκείνο το αίσθημα ελευθερίας που αξίζει να κυνηγά κανείς.

Ο Iggy Pop είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της rock και ο οποίος συνεχίζει να ενθουσιάζει τους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Σε πρόσφατη εμφάνιση του στην τηλεοπτική εκπομπή του Jonathan Ross, ο Iggy Pop μίλησε για τα πρώτα χρόνια του με τους Stooges.

Σε νεαρή ηλικία ο Iggy Pop είχε βαθιά ριζωμένη μέσα του την θέληση να ξεπεράσει τα όρια του και να πειραματιστεί. «Δοκίμασα ιστούς αράχνης. Προσπάθησα να τους καπνίσω. Ξέρεις, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις » αποκάλυψε ο τραγουδιστής, για να σχολιάσει στην συνέχεια πως η εμπειρία ήταν «σκληρή».

Detroit Free Press / Salwan Georges

Όταν ρωτήθηκε στην συνέχεια εάν νιώθει τυχερός που ζει, ο 72χρονος μουσικός απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως όλα έχουν να κάνουν με την «πολιτική των άκρων» που ακολουθεί στην ζωή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ψυχίατρος του την δεκαετία του 1970 του εξήγησε πως έχει εξαιρετική αίσθηση των άκρων και όταν φτάσει σε ένα σημείο, ξέρει πότε να αποτραβηχτεί. «Ανέκαθεν ήμουν και είμαι ένας πολύ συντηρητικός τύπος στην καθημερινότητα μου – πέφτω νωρίς για ύπνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pop.

Reuters / Denis Balibouse

Σχετικά με τον πρόσφατο 18ο δίσκο του με τίτλο «Free» που κυκλοφόρησε τον καλοκαίρι, ο ίδιος σχολίασε πως «είναι ένα άλμπουμ όπου άλλοι καλλιτέχνες μιλούν για μένα, αλλά δανείζω την φωνή μου».

«Ξέρω πως εκείνη η ελευθερία είναι μονάχα κάτι που νιώθεις, αλλά έχω ζήσει την ζωή μου μέχρι στιγμής με την πεποίθηση πως αξίζει να κυνηγήσει κανείς εκείνο το αίσθημα – ότι είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Όχι απαραίτητα την ευτυχία ή την αγάπη, αλλά το αίσθημα της ελευθερίας. Οπότε αυτό το άλμπουμ κάπως μου συνέβη και το άφησα να εξελιχθεί» κατέληξε ο Iggy Pop.