Ζητήθηκε το ιατρικό ιστορικό του Johnny Depp στη δικαστική διαμάχη του με την Amber Heard

amber-heard-Johnny-depp David Fisher
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμηση και βίαιη συμπεριφορά απέναντι του.

Τα δικαστήρια ζήτησαν από τον Johnny Depp να καταθέσει το ιατρικό ιστορικό που αφορά την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, στα πλαίσια της νομικής διαμάχης με την πρώην σύζυγο του Amber Heard. Ο Depp έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αξιώνοντας 50 εκατομμύρια δολάρια, με αφορμή ένα άρθρο της Heard από το 2016 όπου ισχυρίζεται όπου έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστηρίων, ο Depp οφείλει να καταθέσει τα σχετικά ιατρικά έγγραφα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα των δικηγόρων της Heard.

Η Roberta Kaplan που ηγείται της νομικής ομάδας της ηθοποιού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη, εκτιμώντας πως ο Αμερικάνος ηθοποιός θα αναγκαστεί να δώσει στοιχεία για δεδομένα που τον κάνουν να «νιώθει άβολα».

Shutterstock / Andrea Raffin

«Ο κ. Depp θέλει να αποκρύψει στοιχεία που συνήθως συνδέονται με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: η επί δεκαετίες κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, το βίαιο παρελθόν του και το ιατρικό ιστορικό του που δείχνει μεταξύ άλλων την μακρά λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων που παίρνει καθημερινά και τα τραύματα του από τις εξάρσεις του που προκάλεσαν τα ναρκωτικά. Έτσι όμως λειτουργούν τα δικαστήρια. Ο κ. Depp ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και η κα. Heard σκοπεύει να τον τελειώσει, αποδεικνύοντας – εάν χρειαστεί – την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη» δήλωσε η Kaplan.

REX/Shutterstock

Οι δικηγόροι του Depp έχουν δηλώσει πως θα συμμορφωθούν με το δικαστικό αίτημα, καθώς θεωρούν ότι τα ιατρικά έγγραφα θα στηρίξουν την θέση τους σχετικά με το τι συνέβη κατά την διάρκεια του γάμου των δύο ηθοποιών. Ο πρώην πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» διατείνεται πως έπεσε θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας από την Heard.