Ο Donald Trump ενέπνευσε τη δημιουργία του Biff Tannen στο «Επιστροφή στο μέλλον»

biff-tannen-donald-trump
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο σεναριογράφος της ταινίας επιστημονικής φαντασίας αποκάλυψε ποια στοιχεία του Αμερικάνου προέδρου έδωσε στον αδίστακτο χαρακτήρα.

Ο Biff Tannen (και οι πολλοί απόγονοι και πρόγονοί του) που ενσάρκωσε ο Thomas F. Wilson στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Επιστροφή στο μέλλον» είναι ένας από τους πιο κλασικούς «κακούς» της δεκαετίας του 1980.

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της πρώτης ταινίας, Bob Gale, πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα δεν ήταν άλλος από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

Σε συνέντευξή του στο The Daily Beast, ο σεναριογράφος και παραγωγός εξήγησε πως κατέληξε στα συγκεκριμένα στοιχεία που χαρακτήρισαν τον Tannen και την μανία με την οποία καταδιώκει τον Marty McFly (Michael J. Fox) και την οικογένειά του.

Αυτό που πραγματικά ξεχώρισε ο Gale στον Trump και πέρασε στον Tannen ήταν η αδίστακτη φύση, ο τεράστιος εγωισμός και η αυταρέσκειά του.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κάποιο νέο σίκουελ ή reboot της πολυαγαπημένης σειράς επιστημονικής φαντασίας, ο Gale αποκάλυψε πρόσφατα πως θα συμμετάσχει σε ένα νέο μιούζικαλ βασισμένο στο «Επιστροφή στο μέλλον».

Η παράσταση που θα καλύπτει τα γεγονότα της τριλογίας θα κάνει την πρεμιέρα της στο Μάντσεστερ στις 20 Φεβρουαρίου 2020, με τον Olly Dobson στον ρόλο του Marty McFly.