Elton John: «Ο George Michael ένιωθε άβολα με τη σεξουαλικότητά του»

george-michael-elton-John
ΤΡΙΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

«Το νόημα της νηφαλιότητας είναι να βοηθάς άλλους ανθρώπους – είναι μια αδελφότητα» τόνισε για τα προβλήματα εθισμού που αντιμετώπισε ο ίδιος.

Ο Elton John ισχυρίζεται πως ο George Michael είχε «παραιτηθεί από την ζωή» τις τελευταίες μέρες πριν τον ξαφνικό θάνατο του το 2016, αλλά και πως ο τραγουδιστής ποτέ δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί με την σεξουαλικότητα του. Ο «Rocket Man» έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις σε πρόσφατη εμφάνιση του στην τηλεοπτική εκπομπή «The Talk» που παρουσιάζει η Sharon Osbourne.

Σύμφωνα με τον John, όλα ξεκίνησαν όταν είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τον Michael να αντιμετωπίσει προβλήματα εθισμού. «Δεν το καταλάβαινε ο George και το έφερνε βαρέως που είχα υπονοήσει ίσως να αλλάξει λίγο την ζωή του και ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος εάν προσπαθούσε κάτι άλλο» δήλωσε ο μουσικός.

«Το άτομο πρέπει πραγματικά να το θέλει. Τελικά είναι σαν εμένα – το ήθελα πραγματικά. Είχα δυο επιλογές: μια να πεθάνω και μια να ζήσω. Εγώ ήθελα να ζήσω. Αλλά αυτή είναι η διαφορά εάν το θέλεις και ο κακόμοιρος George δεν το ήθελε» συμπλήρωσε ο Elton John.

Reuters / Heinz-Peter Bader

Αναφορικά με τον θάνατο του George Michael τον Δεκέμβριο του 2016, ο καλεσμένος της εκπομπής εξήγησε πως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Sharon και τον Ozzy Osbourne, όπου ο τραγουδιστής των Black Sabbath φέρεται να σχολίασε πως «δεν ήθελε να βρίσκεται εδώ». «Σκέφτηκα πως ήταν το πιο περιγραφικό και εύστοχο πράγμα: δεν ήθελε να είναι εδώ. Ένιωθε τόσο άβολα στο ίδιο του το σώμα λόγω της ομοφυλοφιλίας του, αν και ο ίδιος έλεγε πως δεν ένιωθε έτσι» τόνισε ο Elton John.

Στην συνέχεια ο Elton John μίλησε για τους δικούς του δαίμονες και τον αγώνα που έχει δώσει για να ξεπεράσει τα προβλήματα εθισμού. «Όλοι κάνουμε τεράστια λάθη και ορισμένοι από εμάς είμαστε εθισμένοι από τότε που γεννιόμαστε και πρέπει να πολεμήσουμε εκείνο τον εθισμό, αλλά μπορείς να το ξεπεράσεις και μπορείς να βρεις βοήθεια. Ήταν η πιο υπέροχη απόφαση που έχω πάρει» εξήγησε ο John.

AP / Abraham Caro Marin

«Μέρος της θεραπείας είναι να βοηθάς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθειας. Αλλά επίσης υπήρχαν άλλοι άνθρωποι γύρω μου που δεν ήθελαν να είμαι νηφάλιος: η μητέρα μου, ο προσωπικός συνεργάτης μου, ο μάνατζερ μου – επειδή έχασαν τον έλεγχο ή επειδή άρχισαν να χάνουν τον έλεγχο. Οπότε το όλο νόημα της νηφαλιότητας είναι πως όταν γίνεις νηφάλιος, βοηθάς άλλους ανθρώπους. Είναι μια αδελφότητα» κατέληξε ο Βρετανός μουσικός.