Με χιούμορ αντιδρά η Εκκλησία του Σατανά στον νέο δίσκο του Kanye West

kanye-west Brent N. Clarke
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

«Ο Σατανάς είναι ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ ο West, του δίνει δουλειά όλα αυτά τα χρόνια» σχολιάζει η αθεϊστική οργάνωση.

Το νέο άλμπουμ του Kanye West με τίτλο «Jesus Is King» είναι γεγονός και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο για τη μουσική του, όσο και για τη στροφή του ράπερ στον Χριστιανισμό.

Ο ίδιος ράπερ έχει μιλήσει για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του σε πρόσφατες συνεντεύξεις, ενώ ο πάστορας του, Adam Taylor, αποκάλυψε σε podcast πως ο West του εκμυστηρεύτηκε πως θέλει να παρατήσει την rap επειδή είναι «μουσική του Σατανά». Στο τραγούδι «L.A Monster» που είχε διαρρεύσει, ο West ισχυρίζεται πως ο Σατανάς κυβερνά το Λος Άντζελες και ότι ο ίδιος τον πολεμά με το νέο του άλμπουμ.

Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Εκκλησία του Σατανά, η οποία σχολίασε πως «ο Σατανάς είναι o καλύτερος φίλος που είχε ποτέ ο Kanye, καθώς θα του δίνει δουλειά όλα αυτά τα χρόνια». Η ανάρτηση της αθεϊστικής οργάνωσης παραπέμπει στον ιδρυτή του Anton Szandor LaVey, ο οποίος είχε πως «ο Σατανάς είναι καλύτερος φίλος της εκκλησίας, καθώς της δίνει δουλειά όλα αυτά τα χρόνια».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση της Εκκλησίας του Σατανά προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς θαυμαστές του West να εκφράζουν την ενόχληση τους. Ο διαχειριστής του προφίλ της οργάνωσης πάντως βρήκε την ευκαιρία να λύσει τις απορίες τους σχετικά με τα πιστεύω των μελών της.