Nιώθετε «στιγματισμένη»; Ώρα να αντικρίστε άφοβα τον καθρέφτη

niothete-stigmatismeni-ora-na-antikriste-afoba-ton-kathrefti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η απόσταση που σας χωρίζει από το να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα, είναι μόλις ένα βήμα -και μερικά έξυπνα τρικ- μακριά.

Πιθανώς να ανήκετε στην κατηγορία των νεαρών γυναικών που έχουν σκίσει όλες τις φωτογραφίες τους εξαιτίας της υπερβολικής ακμής. Ή να είστε λίγο μεγαλύτερη σε ηλικία και να έχετε αποκλείσει από τη ζωή σας το φλερτ, αφού το έκζεμα ή μια χρόνια ψωρίαση έχουν καταστρέψει την αυτοπεποίθησή σας. Μαζί με εσάς, εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο περνούν μια μαρτυρική καθημερινότητα, αποφεύγοντας να δείξουν το πρόσωπό τους ή το σώμα τους σε κοινή θέα, εξαιτίας ποικίλων δερματικών παθήσεων. Τα πολύ καλά νέα είναι πως μια σειρά πρακτικών λύσεων και εξειδικευμένων θεραπειών θα σας λυτρώσουν οριστικά.

Βελούδινο πρόσωπο χωρίς ακμή

Οι ορμονικές μεταπτώσεις εξαιτίας του έντονου στρες αλλά και του εμμηνορροϊκού κύκλου, τις περισσότερες φορές δημιουργούν υπερπαραγωγή σμήγματος η οποία φράζει τους πόρους, εγκλωβίζει νεκρά κύτταρα, συγκεντρώνει βακτήρια και δημιουργεί εσωτερικά οιδήματα στα λεμφικά θυλάκια του δέρματος.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνη σας: 30 λεπτά άσκησης καθημερινά βοηθά τις ορμόνες να ισορροπήσουν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πόρους του δέρματος να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο απόφραξης. Επόμενο βήμα, η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας:

- Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου με κατευναστικά συστατικά (όπως το χαμομήλι) για πλύσεις πρωί και βράδυ ώστε να προστατευθείτε από μολύνσεις και ξηρότητα.

- Όταν τα σπυριά είναι εμφανή μην επιχειρήσετε να τα σπάσετε -θα δημιουργηθούν μόνιμες πληγές-.

- Αρκεστείτε σε ένα τοπικό καλυπτικό προϊόν που θα σας συστήσει μια ειδικευμένη αισθητικός και ελαχιστοποίησε την ένταση του μακιγιάζ σου.

Τι θα καταφέρετε με το γιατρό σας: Ο δερματολόγος θα σας χορηγήσει τοπική θεραπεία με ρετινοειδή -παράγωγα της βιταμίνης Α τα οποία απελευθερώνουν τους πόρους- και κάποια αντιβιοτικά gel που εξουδετερώνουν τα βακτήρια. Πιθανώς να σας συστήσει θεραπεία με laser κατά την οποία θερμαίνονται οι λιπώδεις αδένες για να σταματήσουν την παραγωγή σμήγματος και να καθαριστούν οι πόροι από τα μικρόβια.

Ολοκάθαρη επιδερμίδα χωρίς πανάδες και καφέ στίγματα

Οι πανάδες και τα καφέ στίματα, διάσπαρτα στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ ή και σε όλο το σώμα είναι, κατά βάση, το αθροιστικό αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσής σας στον ήλιο ή ο αρνητικός αντίκτυπος ενός πρόσκαιρου τραύματος που παρέμεινε μόνιμο (όπως αν, για παράδειγμα, σπάτε τα σπυράκια σας). Η προσπάθεια του δέρματος να επουλώσει τη ζημιά, οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή μελανίνης δημιουργώντας αυτή την υπερβολική φυσική χρωμάτωση των ιστών (μελαγχρωμία). Αρκετά συχνά εμφανίζονται πανάδες και κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης λόγω των μεταβολών που υπόκεινται τα οιστρογόνα σας

Τι μπορείτε να κάνετε μόνη σας: Κυκλοφορούν αρκετά εξελιγμένα προϊόντα τα οποία εξαφανίζουν ένα τοπικό, μικρού μεγέθους πρόβλημα μέσα σε μερικές εβδομάδες. Ψάξτε για όσα περιέχουν αζελαϊκό και κοζικό οξύ, πράσινο τσάι και βιταμίνη C. Είναι επίσης απαραίτητο να απλώνετε στο δέρμα σας ένα αντηλιακό με SPF 30 ώστε να μην επιτρέπετε στην ηλιακή ακτινοβολία να διαιωνίζει το πρόβλημα και να δυσχεραίνει τη θεραπεία.

Τι θα καταφέρετε με το γιατρό σας: Οι ειδικές φαρμακευτικές κρέμες αποχρωματισμού (υδροκινόνη) μειώνουν την παραγωγή χρωστικών από τα κύτταρα και απαλύνουν τα σημάδια μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Πιθανώς ο δερματολόγος να σας εφαρμόσει και μια κούρα χημικής απολέπισης με γλυκολικό οξύ μια φορά το μήνα, ενώ για την καταστροφή δυσχρωμιών μεγάλης έκτασης, σίγουρα θα σας υποβάλλει σε μια σειρά θεραπειών με ισχυρό παλμικό φως.

Ολικά ανανεωμένη όψη χωρίς το αντιαισθητικό έκζεμα

Σκληρά σαπούνια, δυσμενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες και απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας αποτελούν παράγοντες που απογυμνώνουν την επιδερμίδα από το φυσικό προστατευτικό της μανδύα, δημιουργώντας αδιόρατα ραγίσματα. Μέσα από αυτά, ένα πλήθος αλλεργιογόνων παραγόντων εισβάλλουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος δημιουργώντας φλεγμονές.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνη σας: Μια φαγούρα που επιμένει και, μάλιστα όταν συνδυάζεται με ξεφλούδισμα που επανεμφανίζεται τακτικά στα ίδια σημεία αποτελούν χαρακτηριστικά συμπτώματα ύπαρξης εκζέματος. Αλλάξτε αμέσως μέθοδο καθαρισμού επιλέγοντας, αντί για σαπούνι, ένα κρεμώδες υποαλλεργικό καθαριστικό και μια αγνή λοσιόν χωρίς άρωμα.

Τι θα καταφέρετε με το γιατρό σας: Τέτοιου είδους δερματίτιδες υποχωρούν με αλοιφές που περιέχει στεροειδή. Μόνο έτσι καταστέλλεται η φλεγμονή, περιορίζεται η αίσθηση φαγούρας και απαλύνονται οι επίμονες δυσχρωμίες.

THE BEAUTY TEAM