Ο Prince ήθελε να καταπολεμήσει τον ρατσισμό με την αυτοβιογραφία του

prince Chelsea Lauren
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Στο επίκεντρο του «The Beautiful Ones» που κυκλοφόρησε την Τρίτη βρίσκονται 50 χειρόγραφες σελίδες από τον εμβληματικό μουσικό.

Ο ξαφνικός θάνατος του Prince το 2016 είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ανολοκλήρωτα πολλά project του Αμερικάνου μουσικού. Ένα από αυτά – μια αυτοβιογραφία με τίτλο «The Beautiful Ones» – όμως τελικά ολοκληρώθηκε με την βοήθεια του συγγραφέα Dan Piepenbring και βασίστηκε σε 50 χειρόγραφες σελίδες του Prince. Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο Piepenbring αποκάλυψε πως ελπίδα του μουσικού για το βιβλίο ήταν να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό. «Κατά έναν τρόπο ήθελε να είναι μια αυτοβιογραφία, μια σχετικά ειλικρινής ιστορία για την ζωή του, τα παιδικά χρόνια του και ειδικά τους γονείς του. Έβλεπε όμως το βιβλίο και ως έναν τρόπο να αναπτύξει τον ακτιβισμό που είχε ξεκινήσει, ειδικά με την οργάνωση Black Lives Matter. [Ο Prince αναρωτήθηκε] εάν μπορεί να δώσει λύση στον ρατσισμό. Αυτό πραγματικά με πάγωσε» εξήγησε ο συγγραφέας του The New Yorker.

«Το να κάθεσαι σε ένα δωμάτιο μαζί του, να τον κοιτάς κατάματα και να τον ακούς να κάνει εκείνη την ερώτηση... Κάτι το οποίο φαίνεται αδύνατο σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο, μέσα σε εκείνο ξαφνικά ακούγεται φυσικό και σε κάνει να ανατριχιάζεις από ενθουσιασμό» συμπλήρωσε ο Piepenbring.

Ο συγγραφέας αποκάλυψε πως είχε μείνει έκπληκτος από το υλικό του Prince το οποίο είχε στην διάθεση του να επεξεργαστεί. «Σε ένα δωμάτιο έβρισκες κάτι από το 1979 και σε απόσταση αναπνοής υπήρχε κάτι από το 2002» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Piepenbring.