Οι παραγωγοί του «Game Of Thrones» άφησαν το «Star Wars» για το Netflix

david-benioff-db-weiss Evan Agostini
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Άγνωστη παραμένει η τύχη της νέας τριλογίας που ετοίμαζαν οι David Benioff και D.B. Weiss για την Disney.

Πριν από ενάμιση χρόνο, η Disney και Lucasfilm καλωσόρισαν τον David Benioff και τον D.B. Weiss, τους δύο «εγκέφαλους» πίσω από την τηλεοπτική μεταφορά του «Game Of Thrones», με στόχο να αναλάβουν την παραγωγή μιας νέας τριλογίας «Star Wars» μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας των Skywalker τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τελικά όμως η συνεργασία των δύο πλευρών έληξε πρόωρα, αφού οι δύο παραγωγοί ανακοίνωσαν πως αποχωρούν λόγω φόρτου εργασίας. Όπως εξήγησαν οι Benioff και Weiss, οι υποχρεώσεις τους για το Netflix δεν τους επιτρέπει να αναλάβουν την παραγωγή της τριλογίας «Star Wars». Πριν από λίγους μήνες άλλωστε οι δύο παραγωγοί υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων με τον γίγαντα του streaming.

«Υπάρχουν μονάχα τόσες ώρες σε μια μέρα και νιώθουμε πως δεν θα μπορούσαμε ανταπεξέλθουμε τόσο στο “Star Wars” όσο και στο project μας για το Netflix. Οπότε αποχωρούμε με θλίψη. Αγαπάμε το “Star Wars”. Όταν το δημιούργησε ο George Lucas, δημιούργησε και εμάς. Ήταν απίστευτη συγκίνηση που μπορέσαμε να συζητήσουμε το “Star Wars” μαζί του και την σύγχρονη ομάδα “Star Wars” και θα είμαστε για πάντα υπόχρεοι στην ιστορία που άλλαξε τα πάντα» δήλωσαν οι παραγωγοί στο Deadline.

Η πρόεδρος της Lucasfilm Kathleen Kennedy από την πλευρά της εκθείασε τους δύο παραγωγούς και ευχήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους στο μέλλον όταν το φορτωμένο πρόγραμμα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στο «Star Wars».

Παρά την αρνητική εξέλιξη, οι οπαδοί της σειράς έχουν ακόμα πολλές επιλογές, αφού πέραν της τριλογίας που συνεχίζει να επεξεργάζεται ο Rian Johnson, μέσω του Disney+ θα προβληθούν πολλές νέες live-action σειρές, όπως το «The Mandalorian» του Jon Favreau και μια σειρά με τον Ewan McGregor στον ρόλο του Obi-Wan Kenobi.