Η ομάδα Weswim μας καλεί για κολύμπι

weswim
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το κίνημα Weswim έχει βάλει στόχο να μας… βγάλει στις θάλασσες και εκτός καλοκαιριού. Εσείς θα το δοκιμάζατε;

Το κολύμπι φαντάζει ιδανικό τον Αύγουστο στις διακοπές και γενικότερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τι γίνεται, όμως, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και η θάλασσα μοιάζει κρύα και αγριεμένη; Κάποιοι συνεχίζουν να την αγαπούν και να την επισκέπτονται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση.

Μιλάμε φυσικά για το πρωτοπόρο κίνημα Weswim που θέλει να μας συστήσει έναν διαφορετικό τρόπο να περνάμε τις Κυριακές μας και δεν έχει να κάνει με πεζοπορία, ορειβασία κ.ο.κ, όπως θα ταίριαζε σε αυτή την εποχή. Έχει να κάνει με κολύμβηση στις ανοιχτές θάλασσες, ακόμη και τον χειμώνα.

Η ομάδα αυτή σχεδιάζει υπέροχες κολυμβητικές διαδρομές δίπλα στον ιστό της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας με κινητήριο δύναμη την αγάπη και τον σεβασμό προς τη θάλασσα, αλλά και την εξερεύνηση νέων κολυμβητικών διαδρομών. Αν, λοιπόν, οι πεζοπορίες δεν ήταν το ατού σας μέχρι στιγμής, ίσως το υγρό στοιχείο σας εμπνεύσει.

Η ομάδα Weswim συναντιέται κάθε Κυριακή για ομαδική προπόνηση με κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στην Ακτή Βουλιαγμένης, όπου υπάρχουν υποδομές όπως στέγαστρο, αποδυτήρια, ντους και κυλικείο. Για τους πιο σχολαστικούς, υπάρχει και σελίδα όπου μπορούν να βλέπουν ανά πάσα ώρα τις συνθήκες που επικρατούν στην παραλία.

Η προπόνηση γίνεται μέσα στα όρια των σταθερών buoys (σημαδούρες) και σε σχήμα τριγωνικό, με εκκίνηση και τερματισμό τον πύργο Ναυαγοσώστη, ενώ οι αποστάσεις που καλύπτονται είναι 1 έως 3 χιλιόμετρα. Κι αν σας αγχώνει η διαδικασία, να σας πούμε ότι απαιτούνται μόνο βασικές γνώσεις κολύμβησης και φυσικά Σημαδούρα Ασφαλείας, ενώ υπάρχει πάντα εξουσιοδοτημένος ναυαγοσώστης της πλαζ στο πλάι της ομάδας.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε γυαλάκια, σκουφάκι, μπουρνούζι Weswim , ζεστά ρούχα, ταπεράκι με σνακ για να μοιραστείτε μετά την προπόνηση. Μπορείτε εδώ να βρείτε προϊόντα Weswim για τις προπονήσεις σας και να ξεκινήσετε τον φετινό χειμώνα… αλλιώς.

Info
Weswim
Κάθε Κυριακή, ώρα 11.30
προπόνηση δωρεάν, είσοδος στην πλαζ 2 ευρώ
fb page Weswim