Αυτή είναι η μεγαλύτερη non-stop πτήση του κόσμου

qantas
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Εσείς θα αντέχατε 19 ώρες και 16 λεπτά σε αεροπλάνο;

Κάποιοι ταξιδιώτες είναι πιο ανεκτικοί από άλλους στις πτήσεις και στον χρόνο που μπορούν να παραμείνουν στον αέρα. Τι γίνεται, όμως, αν πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις  ενός αεροπλάνου για κάτι παραπάνω από 19 ώρες;

Αυτό συμβαίνει στους επιβάτες του JFK διεθνούς αεροδρομίου της Νέας Υόρκης στην πτήση για το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με την πτήση της Qantas, η οποία είναι η πρώτη non-stop πτήση που καλύπτει αυτή την απόσταση.

Το άγχος σε αυτή την πτήση διαρκεί 19 ολόκληρες ώρες και 16 λεπτά προκειμένου να καλυφθούν 10.066 μίλια και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η ίδια πτήση για επιστροφή, αλλά η Qantas έχει στα σχέδιά της πτήσεις από Λονδίνο για Σίδνεϊ και άλλες πόλεις της Αυστραλίας.

Μέσα τον Οκτώβριο έφυγε η πρώτη πτήση από Νέα Υόρκη στις 9 το βράδυ Παρασκευής και έφτασε στις 7.43 το πρωί της Κυριακής στο Σίδνεϊ, με τις 15 ώρες διαφοράς στην ώρα να εξοικονομούν κάποιο χρόνο στους επιβάτες.

Πριν τον Οκτώβριο του 2019, τον τίτλο της μεγαλύτερης πτήσης είχε η Singapore Airlines με την πτήση 18 ωρών και 45 λεπτών από το αεροδρόμιο Newark της Νέας Υόρκης, μέχρι την Σιγκαπούρη, η οποία καλύπτει 9.521 μίλια. Αν πρόκειται ποτέ να βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις πτήσεις, προετοιμαστείτε για σοβαρό τζετ λαγκ.