Δυο απλοί τρόποι για υγιές και νεανικό δέρμα όλο το χειμώνα

2-aploi-tropoi-gia-ugies-kai-neaniko-derma-olo-to-xeimona-aploi-tropoi-gia-ugies-kai-neaniko-derma-olo-to-xeimona
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το κρύο περιβάλλον δεν είναι καλός σύμμαχος της επιδερμίδας σας. Αυτές οι επιστημονικές συμβουλές, είναι.

Το σίγουρο είναι ότι όλες τις μέρες του χρόνου ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα που αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Αλλά πολλές από αυτές τις συνήθειες δείχνουν αναποτελεσματικές όταν αρχίζετε να νιώθετε το κρύο στο ...πετσί σας. Ο Dr. Mitchell J. Mandel, καθηγητής της δερματολογικής κλινικής στο The Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης, εξηγεί τους λόγους, τα συμπτώματα και τις λύσεις:

Το πρόσωπο γερνά πρόωρα: «Τον χειμώνα ο αέρας είναι συνήθως ξηρός, και η κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας συγκρατεί λιγότερο νερό, με αποτέλεσμα τη διαταραχή της ανταλλαγής θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου. Ταυτόχρονα μειώνεται ραγδαία η φυσιολογική έκκριση σμήγματος και έτσι αποδυναμώνεται το υδρολιπιδικό προστατευτικό φιλμ πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει, να γίνεται ξηρό και τραχύ στην αφή. Αυτό, μόνο σε κάτι άσχημο οδηγεί, που λέγεται πρόωρη γήρανση».Από όλες τις ενυδατικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο (και τις οποίες χρησιμοποιείτε όλους τους άλλους μήνες του χρόνου), εκείνες που περιέχουν ελαιόλαδο αποτελούν μονόδρομο για την χειμερινή προστασία της επιδερμίδας σας. «Η αγνή σύνθεση του ελαιολάδου ανοίγει ήπια τους σφιχτούς από το κρύο πόρους του δέρματος και εισχωρεί βαθύτερα, παρέχοντας ιδανική θρέψη παράλληλα με βαθύ καθαρισμό και οξυγόνωση των κυττάρων», εξηγεί ο Dr. Mandel και προσθέτει: «Το πιο ουσιώδες είναι ότι μια κρέμα προσώπου με βάση το ελαιόλαδο περιέχει τρία σημαντικά αντιοξειδωτικά -βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και φυτοστερόλες-, τα οποία μεταξύ άλλων, προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και την πρόωρη γήρανση, και συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ομαλότητας του δέρματος ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος».

Το σώμα φυλακίζεται: Μολονότι πιστεύετε ότι το υπόλοιπο δέρμα του σώματός σας είναι καλά προστατευμένο κάτω από τον πυκνό ρουχισμό, εντούτοις, αυτός ο εγκλωβισμός του δέρματος, μόνο θεωρητικά μπορεί να είναι ασφαλής για απαλότητά του. «Τα ζεστά μάλλινα ρούχα μπορεί να προκαλούν μια αίσθηση ασφάλειας από το κρύο, αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν το δέρμα σε ασφυξία και έλλειψη φυσικής υγρασίας, οδηγώντας σε κνησμό, ερυθρότητα και προδιάθεση για εμφάνιση μόνιμης ξηροδερμίας έως και ατοπικής δερματίτιδας», τονίζει ο Dr. Mandel.Τα προϊόντα φροντίδας σώματος για τον χειμώνα πρέπει να αναδομούν το υδρολιπιδικό προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας. Και, σύμφωνα με αμέτρητες κλινικές μελέτες το πιο σωτήριο προϊόν για απαλό και υγιές δέρμα όλο το χειμώνα είναι το λάδι σώματος. Το γιατί εξηγεί ο Dr. Mandel: «Ένα καλό λάδι σώματος με αγνή σύνθεση από αιθέρια έλαια και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες αναγεννά τα δερματικά κύτταρα, προσφέρει απόλυτη θρέψη και ενυδάτωση στο δέρμα, προσδίδει ελαστικότητα, χαρίζει μεταξένια αίσθηση χωρίς ίχνος λιπαρότητας, και, κυρίως απορροφάται άμεσα».Φροντίστε να απλώνετε το body oil μετά το πρωινό και το βραδινό ντους (ποτέ με πολύ ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας ένα υπερ-μαλακτικό και υπερ-λιπαντικό αφρόλουτρο).

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM