Leonardo DiCaprio: «Η Greta Thunberg είναι ηγέτιδα της εποχής μας»

leonardo-dicaprio-greta-thunberg Leonardo DiCaprio
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας και η 16χρονη ακτιβίστρια ενώνουν τις φωνές τους για ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη.

Τα έντονα φαινόμενα κλιματικής αλλαγής των τελευταίων ετών έχουν ωθήσει πολλά ονόματα του θεάματος να αναλάβουν δράση, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Leonardo DiCaprio. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρόσφατα συναντήθηκε με την 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg, την οποία και χαρακτήρισε ως «ηγέτιδα της εποχής».

«Υπάρχουν λίγες φορές στην ανθρώπινη ιστορία, όπου οι φωνές ενισχύονται σε τόσο καθοριστικές στιγμές και με τέτοιο τρόπο που φέρνει αλλαγές, αλλά η Greta Thunberg έχει γίνει ηγέτιδα της εποχής μας. Η ιστορία θα μας κρίνει για αυτό που κάνουμε σήμερα για να εγγυηθούμε πως οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να απολαύσουν τον ίδιο ζωντανό πλανήτη που τόσο ξεκάθαρα θεωρούμε δεδομένο» αναφέρει στην ανάρτηση του στο Instagram.

Shutterstock

Στην συνέχεια ο DiCaprio εκφράζει την ελπίδα πως το μήνυμα της Thunberg θα λειτουργήσει ως «μια κλήση αφύπνισης προς τους ηγέτες του κόσμου οπουδήποτε ο χρόνος της αδράνειας έχει τελειώσει. Λόγω της Greta και νέων ακτιβιστών σε όλο στον κόσμο είμαι αισιόδοξος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ήταν τιμή μου να περάσω χρόνο με την Greta. Εκείνη και εγώ δεσμευτήκαμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ελπίζοντας να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας».