Ο James Dean κάνει come-back στη μεγάλη οθόνη 64 χρόνια μετά τον θάνατό του

James-dean
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας ο Αμερικάνος ηθοποιός θα «πρωταγωνιστήσει» στην τέταρτη ταινία του, το «Finding Jack».

Όσο ζούσε, ο θρυλικός James Dean πρόλαβε να γυρίσει μονάχα τρεις ταινίες, όμως σύντομα θα πρωταγωνιστήσει σε μια τέταρτη με τίτλο «Finding Jack», χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία. Το Hollywood Reporter αναφέρει πως ο Αμερικάνος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον χαρακτήρα ονόματι Rogan σε ένα δράμα για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

«Ψάξαμε παντού για τον τέλειο ηθοποιό που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Rogan, ο οποίος έχει εξαιρετικά πολύπλοκο χαρακτήρα και μετά από μήνες αναζήτησης καταλήξαμε στον James Dean» δήλωσε ο Anton Ernst, ένας εκ των σκηνοθετών της δραματικής ταινίας.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, οι παραγωγοί έχουν την πλήρη στήριξη της οικογένειας του ηθοποιού που πέθανε το 1955 σε ηλικία 25 ετών, ενώ υπογράμμισε: «Θα φροντίσουμε ότι η κληρονομιά του ως ένα από τα πιο επικά αστέρια στον κινηματογράφο μέχρι σήμερα θα παραμείνει άθικτη. Η οικογένειά του θεωρεί αυτή την ταινία ως την τέταρτη που δεν πρόλαβε να γυρίσει. Δεν σκοπεύουμε να απογοητεύσουμε τους θαυμαστές του».

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η ψηφιακή αναπαράσταση της φυσιογνωμίας του Dean θα βασιστεί στο πλούσιο αρχειακό υλικό που ήδη υπάρχει, ενώ ένας άλλος ηθοποιός θα «δανείσει» την φωνή του. Αντίστοιχες τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί στις ταινίες «Star Wars», με την περίπτωση του «Rogue One» να ξεχωρίζει για την «επανεμφάνιση» του Peter Cushing, ο οποίος πέθανε το 1994.