Στο σφυρί οι κάλτσες του Michael Jackson

michael-Jackson Ilpo Musto
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο «Βασιλιάς της Pop» είχε φορέσει το λευκό ζευγάρι με κρυστάλλους όταν παρουσίασε δημόσια για πρώτη φορά το moonwalk.

Ένα ζευγάρι άσπρες κάλτσες που φόρεσε ο Michael Jackson όταν έκανε δημόσια το πρώτο moonwalk θα βγουν σε πλειστηριασμό και αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο «Βασιλιάς της Pop» είχε παρουσιάσει την πρωτότυπη χορευτική κίνηση στα πλαίσια της εορταστικής τηλεοπτικής εκπομπής «Motown 25: Yesterday, Today, Forever» στις 25 Μαρτίου 1983.

Όπως αναφέρει η καταχώρηση του οίκου δημοπρασιών GottaHaveRockandRoll, οι λευκές κάλτσες είναι διακοσμημένες με κρυστάλλους και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι εκτιμητές του οίκου θεωρούν πως το ζευγάρι θα πουληθεί για ένα με δύο εκατομμύρια δολάρια στην δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου.

Ο Michael Jackson είχε δώσει τις κάλτσες στον μάνατζερ του Frank DiLeo κατά την διάρκεια της Victory περιοδείας των Jacksons το 1984. Μαζί με τις κάλτσες συμπεριλαμβάνεται ένα υπογεγραμμένο γράμμα του Αμερικάνου μουσικού.

Στην ίδια δημοπρασία θα πουληθούν μεταξύ άλλων ένα δαντελένιο σύνολο που φόρεσε η Beyoncé στην δεύτερη On The Run Tour με τον Jay-Z, μια παλιά κιθάρα του Eric Clapton, καθώς και το φόρεμα της Katy Perry από το βιντεοκλίπ του «Never Really Over».